Bloggkalender

«juni 2020»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
2011

2014

Innehar F-Skattsedel

Blogg

Härliga träningsdagar!!

2012-04-05 20:51

Börjar med att sända ett stort grattis till alla hundarna i stjärnkullen på Happyworkmate´s kennel som den 4 april fyllde 10 år -min Quai skulle fyllt 10 år om han fortfarande funnits med oss!

Nästa stort Grattis går till vår träningskamrat Helena som idag 5 april firar sin 50-års dag och vi tackar och bugar för nu är vi proppmätta efter att ha varit på kalas hos dig!!!

1203..HelenaLydia

Vi tränar på och har väl även gjort ett besök på tävlingsplanen -ja och nu vet jag inte riktigt vad mer som kan inträffa när vi ska tävla, för nu har vi även haft snö och storm på vår senaste tävling och trots det så var Maxi riktigt gasad, vilket resulterade i en hel del slarvfel men det gav ändå ett första pris dock med låg slutsumma!

Nu har vi två tävlingar kvar sen tror jag faktiskt att vi struntar i den här med elit lydnad i alla fall för rätt så lång tid framöver!!

Vi har tränat en del lydnad med nu känns det som om fokus ligger mer på brukslydnaden och sist så hade jag skydds ärmen med till Maxi och han både fick bita, bevaka och gå en del transport och även ha ärmen som extern belöning på en del moment!!

Maxi älskar att kampa och bita och egentligen borde han bara belönas med det för oj vad gasad han blir!!

Även Mini fick bita och leka lite och helt klart så finns det en hel del av den varan i Mini oxå!! Han biter med fullt bett, han släpper och han backar ut helt av sig själv!!

Amaroq_tjt

Även en del spår och uppletande har vi hunnit med och Maxi har börjat få ett riktigt fint sug ut på påsläppet och spårar bra, nu skulle vi behöva ha lite längd på spåren så spår orken kommer oxå! Bara mattes knä håller nu!!!

När vi var ute sist så fick han ett riktigt klurigt spår som från början inte var klurigt men helt plötsligt när vi stannar till vid en apport börjar jag se mig om kring och haha överallt runt om oss så bara kryllade det av orienterare!!!

Snacka om förlednings spår!! På hela hans spår så korsade dom det överallt, men gossen jobbade, fick tapp, på tapp men tog sig tillbaka och var precis på väg fram till slutet -där mitt på hans spår står en förvirrade dam med karta och kompass!!! Uj vad han fick jobba men jäkl....vad duktig han var!!!

Mini -han har oxå fått en del spår och han spårar med ett högt tempo trots lång liggtid och lite klurigheter på spåret, han markerar apporterna kanonfint och blir överlycklig när han hittar slutet och får leka och kampa!!

Provade sist att ha lite godis i början och efter vinkel och det dämpade faktiskt hans tempo en del så det får nog bli lite godis spår och lite hårda spår framöver så han dämpar ner sig lite!! Men det är absolut inget fel på spår motivationen där inte -uj uj!!

En del uppletande har vi oxå tränat och Maxi levererar föremål på föremål i snabbt tempo och avlämnar så fint och har inget tugg!

Mini tja jag har sagt det förut och jag säger det igen vilken liten hund han är -han imponerar hela tiden och han har en arbetsmotivation som ja jag vet inte vad!

Mini jobbar så fint i uppletande, vi ställer upp på linjen och sen är det bara att skicka, högt tempo rakt ut, nosen på från start och han bara jobbar och jobbar och han ger sig inte!!

Än så länge så har vi väl inte något direkt avlämnande utan vi leker och kampar, han är trots allt bara sex månader och ibland så får jag nästan ågren hur sjutton jag ska kunna förvalta denna pärla på bästa sätt -för en härlig hund ja det är det helt klart!!!!!

120404_Amaroq_liggimossa

Vi myser även på skogspromenader och dom är väl anpassade till Minis ålder, jag vill inte att han ska överanstränga sig eftersom han är så ung. (Maxi får sin fysträning separat utan Mini!)

Det är så härligt att strosa runt i skogen och ta lite pauser här och där och då passar vi även på att träna lite passivitet, vilket man tyvärr även måste göra -Maxi och Mini skulle bara gas om dom fick bestämma vilket dom inte får!!

120404_BaqqiAmaroq_sittimossa


4 kommentarer

Namn: solan
Tidpunkt: 2012-04-06 08:31
Får önska dej o dina fina hundar Glad Påsk

Namn: Maria
Tidpunkt: 2012-04-08 06:33
Tjusigt tjänstetecken
Vad fina dom är båda dina mallar -dom ser ut att vara riktiga livsnjutare
Kram Maria

Namn: Vonka
Tidpunkt: 2012-04-11 08:31
Passivitet, vad är det?
Ha det gott, ses ikväll o imorgon?!
Kram

Namn: Anna
Tidpunkt: 2012-04-11 23:37
Underbara bilder som vanligt
Baqqi är ju en utmärkt spårhund och jag är övertygad om att Mini kommer bli det också
Vi syns och hörs snart
Kram Anna

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S