Bloggkalender

«december 2011»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 • 2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  En återblick på året som gått!

  2011-12-29 00:00 | 0 kommentarer

  Då var snart detta år slut -ett år som inte varit ett vanligt år!

  Året har kantats av både sorg och glädje och det kommer att bli ett år jag kommer minnas länge länge!!

  Under hela vintern och fram till mars så kantades mitt liv av sorg och svåra val -min älskade Quai mådde inte bra, hans kropp slets mellan smärtor från rygg och leder samtidigt som han brann av livsglädje och den 30 mars tog jag det tunga beslutet att låta honom somna in här hemma och även om tiden läker alla sår så minns jag dagen med sån stor sorg -min Quaisa lämnade ett tomt svart hål i mitt hjärta, min nallebjörn!!

  blogg_quai_ligg

  Under våren så blev min mormor dålig och under påskhelgen så blev hon inlagd på lasarettet och i samma veva blev min mor och fars hund Emma påkörd och kunde inte räddas och min mormor fick somna in omgiven av oss nära och kära och vad mer elände kunde nu ske??

  Baqqi och jag hade ju vintern 2010 blivit uttagna att representera Sverige på FMBB i Belgien och vi hade verkligen försökt att komma i sån bra form som möjligt både fysiskt och psykiskt under våren, vilket inte var så lätt med all omställning som det blev.

  Resan mot Belgien i början på juni närmade sig och Baqqi var i kanonform fysiskt, han hade med hjälp och sponsring från Möklinta Hundcenter tränat i Water tread mill och legat på vibben en till två gånger i veckan under hela vintern och våren och han var i sån jäkl... fin form.

  Vad händer två dagar före vår resa!! Baqqi får en reaktion troligen på vaccineringen med  diarr´e och kräkningar -all ork var som bortblåst med 4 kg ner i vikt -suck!!

  Under hela vår vistelse i Belgien hade han diarr´e och fick endast stoppande kost och kokt kycklingfile.

  Vi slutade på en 12:e plats vilket var lite surt med tanke på att hade Baqqi varit piggare så kanske vårt resultat sett lite annorlunda ut men resan var en upplevelse och ett minne för livet.

  Tre veckor efter vår hemkomst så var det dax för lydnads SM och stackars Baqqi hade inte återhämtat sig helt och dessutom hade han efter Quais bortgång blivit lite av en herre på täppan så att säga och därmed upptäckt tikar!!

  Efter att inte haft några problem med tik dofter eller någon form av störning på tävling så var han nu som förbytt!!!

  På lydnads SM så nosade han sig i genom hela programmet och vi slutade långt ner i listan bland annat pga detta!

  Men det vi fick med oss från både SM och VM var erfarenheter och häftiga upplevelser och framförallt så såg jag att Baqqi fixade att tävla i större sammanhang och framförallt det kommer nya tävlingar!

  Kort efter SM så kastrerade jag Baqqi vilket jag i dax läget inte ångrat en sekund! Han slutade med sitt nosande helt och hållet, har fått en bra aptit vilket han inte haft tidigare!

  Han har dessutom blivit öppnare och mer lekfull vilket jag bara ser som positivt -inga mera hormoner som sätter griller i huvudet -skönt!!

  Det blev en tids vila för Baqqi fram till augusti då var det dax att tävla om titeln Svensk Belgarmästare i AfBv, vi vann den tävlingen och blev därmed Svensk Belgarmästare i ElitLydnad.

  Det var också vår första tävling efter kastreringen och redan då var hans nosande på planen som bortblåsta!!

  Index_belgarSm

  I början på september hade jag anmält till vår debut i elitspår och vi var väl inte särskilt förberedda precis med tanke på hur lite spår vi tränat under året men det gick bra, vi slutade på en 2:a plats efter Lena med Kryddan och det skilde endast tre poäng mellan oss och vi fick vårt första cert i spår -det blev en debut att minnas!!

  Under hösten eller rättare sagt från i våras så hade jag funderat på det här med hund, skulle jag nöja mig med en hund eller var det läge att skaffa en hund till, saknaden efter Quai var fortfarande stor, men eftersom jag älskar att träna och umgås med hundar så kände jag ändå att en hund var lite för lite för mig och Baqqi blev ju 5 år under sommaren och det var kanske inte så dumt att skaffa en liten valp som fick stå på tillväxt!

  Jag hade vid några tillfällen träffat en jätte trevlig tjej som ägde en malletik som jag direkt blev jätteförtjust i och under våren/sommaren så bestämde Emelie att hon skulle para Bita med Fridas Best.

  Efter mycket funderande bestämde jag mig att jag ville ha en valp ur hennes kommande kull, men denna gång skulle jag ha en tikvalp.

  Valpningen närmade sig och när kullen väl kom så visade det sig att det blev för få tikar för att jag skulle få en, men efter mycket ångest och funderande hit och dit så bestämde jag mig för att ta en liten hane.

  Under november så hämtade jag hem lilla Amaroq som föddes den 21 september.

  Jag hade under hösten jobbat en hel del extra för att kunna vara ledig med valpen och från och med 21 november fram till 23 december har vi bara varit lediga och vilat!

  Nja... vilat -med en valp i huset så blir det inte så mycket lugn och ro men Baqqi har varit helt ledig från all form av träning under dessa veckor och en rejäl välförtjänt semester har han fått efter ett tufft år!

  Han har dessutom visat sig vara en fördömligt bra storebror till Amaroq och både lekt och tillrätta visat honom på ett schysst sätt.

  Vi har ju under året gjort mycket roliga saker och då mest relaterat till hundvärlden bland annat i form av flera träningsläger tillsammans med goa hund vänner, varit på bruks SM och flanerat bland elitens elit, varit och tävlat tillsammans i vårt träningsgäng, haft många bra träningsdagar tillsammans ja listan kan göras lång över härliga dagar som varit under året!!

  Men det var inte slut på tråkigheter för detta år -den 26 november somnade min farmor 85 år in lite oväntat och hastigt och årets julfirande blev lite tomt -det fattades flera individer som stått mig nära men som under detta år fått vandra vidare mot nya horisonter, men vi minns dom med både glädje och sorg!

  Brukar ju göra en liten sammanställning över vårt tävlingsår mest för min egen skull, det är ju en tid för reflektion och även en tid för att sätta upp nya mål, för ett nytt härligt år och förhoppningsvis utan allt för mycket sorg och elände! 

  Lei-Anns Baqqi 2011

  SM Stockholm Elit Lydnad

  VM FMBB Belgien Elit Lydnad

  Svensk BelgarMästare AfBv Elit Lydnad

  LydnadsKlass Elit: 13 st starter varav 11 st 1:a Pris

  Elitsök. Två starter under året, bröt båda tävlingarna

  Elitspår: Debut med bakspår 575.00 Poäng 2:a Placering CERT 

  Under året så har vi ju inte tävlat så mycket men varje tävling har varit noga genomtänkt och ett led i utvecklingen och vi provar oss fortfarande fram och på något sätt så känns det som om vi inte har börjat tävla på riktigt än, det kanske är så att vi aldrig kommer att göra det heller men det spelar egentligen ingen roll -Baqqi och jag har roligt på planen, min hund genomför elitlydnaden med fart och en bra attityd -han är både gasad och galen!!!

  Under nästa år så kommer vi att försöka fokusera på elitspåret men självklart så kommer vi inte att släppa elit lydnaden, för jag tillhör de lydnadsnördar som tycker elitlydnaden är kul trots allt petande i betygen och jag har en hund som gillar det också!!

  Med Amaroq så kommer året att bestå av att upptäcka världen!!

  -Få en trygg och stabil grund att stå på för framtiden, många möten med både hundar och människor, vi kommer inte att ha bråttom han ska få all den tid han behöver till att utvecklas till en trygg stabil hund som förhoppningsvis kommer upptäcka att livet går ut på att ha skoj med sin matte oavsett vad vi än hittar på!

  blogg_amaroq_ram

  Sen hoppas vi naturligtvis att året kommer att ge oss många roliga upplevelser och härliga dagar och det önskar vi också alla våra nära och kära med det sagt så önskar vi er alla:

  happynewyearr

  Antal kommentarer: 7

  2011-12-30 16:52:33 - Anette

  Tyvärr är ju livet precis som du beskriver, ömsom glädje och ömsom sorg men även sorgen lämnar fina minnen som vi får bevara i hjärtat. 
  Det ska bli så spännande att följa Amaroqs utveckling, han verkar härligt trygg.   Ser fram emot att träffa er på vårens tävlingar. 
  Gott slut och Gott Nytt År!
  Kram

  2011-12-30 21:58:58 - sussie m fransan

  Ja du har haft ett händelserikt år, med mycket sorg och glädje, nu hoppas jag att du under 2012 får ännu ett händelserikt år med enbart glädje och framgång. Gott Nytt År . kram

  2011-12-31 19:20:08 - Anna

  Uj ja ni har verkligen haft ett år att minnas på alla sätt
  Nu önskar vi er ett nytt spännande år med många härliga hund aktiviteter -ett riktigt framgångsrikt GOTT NYTT ÅR
  Stor Kram Anna

  2012-01-01 14:49:23 - Maria

  Önskar er ett Gott Nytt framgångsrikt År
  Mvh Maria

  2012-01-01 21:57:58 - Pia

  Livets väg kan ibland te sig lite krokig med ömsom glädje och ömsom sorg.Önskar dig ett Gott Nytt År tillsammans med dina fyrbenta vänner.  Kram

  2012-01-03 00:39:34 - Yvonne

  Ha nu ett underbart 2012 
  Kram från oss

  2012-01-05 11:57:22 - Malin

  Hoppas du får ett gott nytt år med mkt glädje och framgång!
  Kram ifrån mig å lullepop


  Dagarna går!!

  2011-12-15 19:25 | 0 kommentarer

  Dagarna går!!

  Nu har Mini bott hos oss i lite mera än fyra veckor och nu känns det som om vi börjar få lite vardag tillsammans alla tre.

  Mini och Maxi leker och har skoj tillsammans och leken blir mer och mer våldsam men Maxi har en otrolig kroppskontroll fast han både är mycket större och betydligt tyngre.

  Mini är ettrig värre, men Maxi har en ängels tålamod men han säger i från när dom där sylvassa små tänderna tuggar lite för vårdslöst på den stackars Maxipälsen!!

  Nu lämnar jag inte över hela fostrings ansvaret på Maxi men det är så fascinerande att studera språket dom emellan och man lär sig verkligen att se dom små små signalerna som utspelar sig emellan dom.

  Vi tar det fortfarande väldigt lugnt, den här gossen har vissa små egenskaper som gör att jag känner att han behöver en lugn första tid.

  Vi traskar runt i skogen, åker bil, små korta miljötränings turer och jag har börjat klicka in honom med klicker och musmatta och det är så härligt att se hur den där lilla hjärnan funderar och funderar!

  En hel del främmande har vi haft -av härliga goa hundmänniskor, verkligen jättekul att så många har velat komma och hälsa på oss och jag har gjort mitt bästa i köket med att baka diverse bakverk till mina gäster!!

  Jag tycker det är skoj att baka men har man massa godsaker hemma så är det lätt att äta för mycket vilket jag försöker undvika -hm....har nog gått upp en del ändå dessa veckor då det har blivit mycket vila på dagarna!!

  Mini hälsar och tackar för dom fina leksakerna han har fått av mina goa hundvänner!! Vi tackar oxå för alla trevliga goa inlägg här på vår hemsida -det värmer!!

  Mini sover middag varje förmiddag och då har Maxi och jag ägnat oss åt lite egen tid och gått promenader tillsammans, eftersom både han och jag är vana att vara ute i skogen så känns det jättebra att Mini utan protest finner sig i att få vila i sitt utrymme under trappen.

  Ja just...under min trapp så började jag för flera år sen att bygga upp en vägg och hade planer på att göra en städ skrubb, men under byggandets gång så kom jag på att det var bättre att göra det som ett litet rum med en gallerdörr för att kunna ha en hund där, utrymmet är precis lagom för att både kunna ha en stor bädd och rejält med golvyta för en hund att röra sig och leka lite på -helt perfekt!!

  Ingen ting att förstöra eller tugga sönder -bara trygg och säkert för hunden och matte kan lämna den i lugn och ro!!

  Antal kommentarer: 8

  2011-12-16 10:08:18 - Malin

  Hej!
  Va underbara hundar du har 
  Hoppas att det blivit bättre på Baqqis nos.. 
  Såg inte så kul ut..
  Jag lovar att hälsa på när jag kommit till ro. 
  Men sist jag hälsade på dig va det två svarta lurvisar  som mötte en vid grinden. Så det va ett bra tag sen. Ha det gott vännen!
  Kram

  2011-12-19 20:46:24 - sussie m fransan

  Hej,hej  kram

  2011-12-19 23:12:16 - Maria

  Oj vilken liten sötnos!!
  Han har verkligen utstrålning -nu blir det att lägga till utställning bland övriga aktiviteter
  Grattis till en ny blivande
  Kram Maria

  2011-12-20 09:00:04 - Vonka

  Ljuvlig, ljuvlig o så söt, så söt!
  Utställningen ser jag fram emot!

  2011-12-21 00:14:35 - Anna

  Önskar dig och dina härliga hundar en underbart God Jul och Ett Gott Nytt År
  Mången Kram Anna & Inka

  2011-12-22 05:57:51 - Vonka

  Sitter här o funderar på om du är riktigt, riktigt förtjust i Q eller om det är en slump (vilket jag har svårt att tro?) och det bara har blivit så?

  KRAM, kram

  2011-12-23 18:06:27 - Larssonatterboms@telia.com

  Härliga bilder o jättetrevlig läsning!!
  Ha en JÄTTEMYSIG JUL! Hoppas att vi ses snart! KRAMAR till alla 3! 

  2011-12-25 19:13:50 - Anettelillaprimtorpet@punkt.sewww.primtorpets.se

  Tänk att små valpar är såååå underbara, man vill bara mysa med dom trots sylvassa tänder.   Ska bli så roligt att träffa din lille charmör. 
  Ha en fortsatt trevlig jul, jag hör av mig i morgon. 

  Varje minut. timme och dag!!

  2011-12-08 19:29

  Varje minut, timme och dag!!

  Vad det är underbart med valpar -så oförstörda av livet och allt är nytt och spännande!!

  Allt man erbjuder är skoj och varje minut, timme och dag ger så många nya erfarenheter och upplevelser!

  Oavsett om det är positiva eller negativa så måste man ju som liten lära sig livets skola -det jag som matte kan göra är att ge trygghet och styra de erfarenheter valpen får till så många positiva och lärorika upplevelser som möjligt, så den växer upp till en trygg och socialt stabil hund!

  Snö är en ny upplevelse och det var både spännande, skoj och lite kallt att undersöka!

  "Men det var lite fränt att flyga fram i också"

  "Hjälp det är kallt på nosen matte"

  "Nu är det kallt om öron och tassar, så nu går vi in igen matte"


  Antal kommentarer: 5

  2011-12-08 14:58:34 - Vonka

  Sötnosen!

  2011-12-08 18:05:32 - Anne och Lei-anns Defence,www.123minsida.se/brewitzochco

  ÅÅÅÅ; han är nog en av dom gulligaste Mallebarnen jag någonsin sett!!!!!(heart)

  2011-12-09 18:39:55 - Søster Apachewww.katterat.no

  Hei lillebror! Det ser ikke ut som at du er så liten lenger! Jeg har også blitt litt større sier matte! Ser på bildene at du også har sånn kald hvit snø... Det er morsomt, men litt kaldt:)Nå er jeg endelig blitt en del av flokken til schæferen og den store Mallen! Matte og hisse var litt forsiktig da schæfertiken kan være nokså arg, men hvem kan vel unngå å like meg, som er så søt(inlove) Matte sier at jeg er litt av et monster av og til når jeg springer rundt i hele huset eller stjeler sokker, sko og andre ting! Jeg trodde jo alt var mitt! Men har lært at de ikke blir så glade av at jeg biter i bukser og sånn, jeg kan nemlig bite ganske hardt, klemmer ordentlig til:@ Kanskje vi ses i januar! :D Nuss fra søster Apache i Narvik

  2011-12-11 19:44:38 - sussie m fransan

  Tack för en trevlig fm(inlove). Han är ljuvlig och en mycket stor personlighet, det såg ut som ni funnit varandra,ha,ha:@:D:D Kram

  2011-12-13 21:51:49 - Elisabet

  Vilken sötnos han är, din nya familjemedlem, Carina!
  Så söt och så fina bilder på honom. Och tidigare väldigt fina bilder på honom och hans nye "storebror". 
  Kram fr Elisabet o Ashiki

  Så liten och söt men -en ulv i fårakläder!!

  2011-12-03 00:00

  Här i stugan är det lugnt åtminstone för tillfället -Mini sover yes...!!

  De sista dagarna tror jag lilla Mini har upptäckt att livet leker till det yttersta -han har boat in sig här hemma och funnit att det är ett rätt ok ställe att bo på!!

  Både igår och idag har han visat vilken energi och hur full i fa´n en liten valp kan vara!! Han har får tokfnatt, springer som om djävulen jagat honom, han retar stackars Maxi och springer sen till nya favvo-stället under kökssoffan, kommer sen fram som skjuten ur en kanon och attackerar för fulla muggar på stackars Maxi.

  Dessutom har Mini lärt sig smyga -stackars Maxi blev lång i nosen när Mini smög mot honom, jag tror Maxi blev lite osäker vad den lilla skiten ville för han flydde raskt upp i soffan och såg allmänt fundersam ut!!! Kan säga att matte fann hela situationen mycket roande -en valp kan verkligen ge en många skratt!!

  Vi har varit till skogen och provat lite valpspår och Mini har varit med och vallat en korridor till uppletande till Baqqi -inte lätt att gömma föremål när Mini-nosen raskt letade upp varje föremål och mycket lycklig kom till matte och visade upp vad han funnit för skoj i skogen.

  Mini äter och växer på ett jämnt och bra sätt och snyft... hans små söta öron har nu börjat växa -till det dubbla känns det som och inte hjälper det med stora öron för han hör då ingenting!!

  Maken till så självständig, trygg och totalt orädd valp har jag aldrig haft, han försvinner ut i mörkret och är bara puts väck, tack och lov att jag åtminstone har hela gården inhägnad med viltstängsel.

  Vi har haft lite bekanta på besök och Mini har charmat alla genom att vara så söt, go och snäll -jag tror det bor en liten ulv i fårakläder i denna lilla valp -för han är en riktig liten satunge hm...!!

  Att åka bil finner sig den lilla skiten i på ett bra sätt, han ligger lugnt och tryggt bredvid Maxi, återigen stor fördel med en vuxen hund som är lugn, trygg och framförallt tyst i bilen!

  Maxi gillar sin nya kompis och leker med honom på ett kanonfint sätt men de sista dagarna har jag fått hålla Maxi lite ifrån Mini då Maxi fått en ful infketion på nosryggen (ej orsakad av Mini) som inte är så fin och jag är lite rädd att dom små klorna och de vassa tänderna kommer åt Maxi´s nos så det gör ont på honom.

  Nedan: Maxi roar sig när Mini sover!!

  Nedan: Är man nå söt då!!

  Nedan: Nä nu vill jag varken vara still längre eller ha nå halsband som kliar på mig!!  Antal kommentarer: 7

  2011-12-03 22:02:27 - Vonka

  Å såna där rejs känner jag igen och om de är samma sjuka så kan jag bara varna, de går inte över!!

  Kram

  2011-12-04 00:55:11 - Kine & Apachewww.katterat.no

  Hei Carina, Baqqi & Amaroq!
  Såå stor han er blitt, lillskiten! Han var så liten og Søøt når jeg så ham sist! Kjempefint halsband til Amaroq også! Hvor får man kjøpt et sånt? :) Apache er veldig husvarm her hjemme og springer innimellom som en galen!! Hun har gitt oss mang en latter hun også! :D Det er fortsatt ikke kommet snø, så vi fortsetter å trene spor så lenge vi kan! Det går alldeles utmerket;) Er kjempefornøyd med kontakten og det ser ut som hun også har en bra avknapp! :) Hvilke herlige Bruksviljan valper vi har Carina:):) Hilsen oss i Nord-Norge!

  2011-12-04 18:59:14 - sussie m fransan

  Vilken sötnos(inlove). Synd vi inte kunde ses igår, hoppas Baqqi snabbt blir bättre. Kram

  2011-12-04 21:00:56 - Yvonne

  Vad han växer lilla Mini (inlove)ruskigt söt är han.
  Snyggt halsband. 
  Kram

  2011-12-05 13:06:48 - Emeliewww.bruksviljan.com

  Det låter som du har en underbar semester :D! Fint halsband han har fått :). Ha det bra

  2011-12-05 20:35:00 - Catarina

  Sååå underbart söööt:) Grattis yill en jättefin liten krabat!!!(star)

  2011-12-06 19:49:56 - Annelie & Omero

  Hej Carina,det var en riktig sötnos den där Mini. Hoppas han växer upp till en riktig champion. ;):P