Bloggkalender

«januari 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Kennelträff med BruksViljan

  2012-01-31 00:00 | 0 kommentarer

  2012-01-31

  Kennelträff med BruksViljan

  Vaknar upp till årets kallaste dag -17 grader hu då....!!

  Packar bilen full med varma kläder och en termos med hett vatten och styr kosan mot Enköping -dax för kennelträff med BruksViljan och lite genomgång/privat träning med Frida Walle´n som har pappa Best och även en valp vid namn Amen ur denna kull.

  Lokalen vi skulle vara i skulle hm vara varm men icke san icke -nästan lika kallt som ute men på med ett par extra termobyxor så klarade jag mig, värre var det för hundarna i bilen men lite tomgångskörning då och då så blev temperaturen ok inne i bilen.

  Hur var det då?

  Ett trevligt gäng hundförare med ett gäng valpar som var både lika och olika, utseendemässigt så var det nog min Amaroq och Fridas Amen som ändrat sig mest dom andra valparna var rätt lika som vid åtta veckor men lite större.

  Alla hade bra driv och verkade väldigt föriga och jag tror alla hade bra bett men för tillfället så håller dom små liven på att ömsa tänder så lite blodvite vart det här och där!!

  Alla verkar ha ett redigt humör men ändå en bra balans och med fortsatt träning så tror jag det kommer bli väldigt bra. Flera av valparna kommer att tränas i skyddet men även i andra grenar och det ska bli intressant att följa allihopa.

  Vi gick igenom en valp i taget och var och en tränade på det man ville och Frida kom med tips och råd på fortsatt träning och lite saker som vi bör tänka på.

  Många tips angående kampen och vad man skulle tänka på om man ville köra skydd -det är ju bra att lägga grunden rätt redan från början.

  Det var jätte skoj att se alla valparna -ja nästan alla, tyvärr så kunde inte Kine & Apache som bor i Norge komma men till nästa träff så hoppas vi dom oxå kommer så vi får träffa även dom.

  Tack Emelie och Frida för en trevlig dag trots kylan och nästa gång så ser vi fram emot en träff med solsken och värme!!

  Foton från dagen finns under BildGalleri Kennelträff

  Tyvärr ingen riktig bra skärpa på bilderna som är tagna inomhus!!

  Antal kommentarer: 5

  2012-01-31 21:39:22 - Apachewww.katterat.no

  Hei brorsjan!   Så kul å se på bildene fra valpetreff med Bruksviljans valpene!! Jeg skulle gjerne ha vært der, men det ble for langt å reise i tillegg til at matte har vært på instruktørkurs i helgen som var!   Matte sier jeg er rampete, men jeg gjør jo bare det en nyfiken liten mallinutt skal jo  Men matte har lovt meg at vi skal være med neste gang Bruksviljans gjengen samles!   Veldig trivelig at du og Carina også har tenkt på oss som ikke var der!   Regner med dere fikk gode innspill hos "valpebestemor" Frida!! Men neste gang brorsjan, neste gang!! 
  Hilsen Apache, matte og husse!

  2012-02-01 07:36:49 - Vonka

  Åh, va härligt m träning. Jag längtar till lydnadsträning, SA jag verkligen det? 
  KRAM

  2012-02-02 20:04:47 - sussie m fransan

  Ser ut som ni hade det bra trots kylan. kram

  2012-02-02 22:29:54 - Monica, Kiara & Joli

  Vilka små raringar .

  2012-02-03 23:02:51 - Maria

  Åh det verkar vara en riktigt bra kull!!
  Skoj med mycket temperament och fullt ös, spännande att följa allihopa!!
  Nästan så man blir sugen på en Mellenojs
  Kram Maria  Vad är på gång!

  2012-01-25 00:00 | 0 kommentarer

  2012-01-25

  Vad är på gång!!

  Ja nu var det ett tag sen men tro inte att vi legat i vila nej nu har träningen kommit igång regelbundet igen och det är så skoj!!

  Vad har vi pysslat med då? Jo vi har tränat en del i ridhuset tillsammans med goa träningsvänner och vi har varit effektiva och delat upp tiden så vi kör en hund i taget med kommendering och sen en del av tiden gemensammt. 

  Med Maxi så är det mest att säkerställa hans attityd och kedja momenten i lite olika ordningar och han känns pigg och är på!! 

  Lilla Mini då -ja man märker från dag till dag vilken otroligt bra egenskaper han har och att han är en cool kille i många olika situationer, men som precis under ytan har ett redigt humör som han ibland plockar fram om han inte får riktigt som han vill!! 

  Vi har oxå börjat träna i vår varma inomhuslokal och då får Maxi vara hemma och bara Mini får vara med -helt perfekt att få dessa timmar med andra hundar i värmen, man missar ju lite av den sociala biten annars den här årstiden, men på detta sätt så får vi ändå med oss den typ av träning som är så viktig för en valp.

  I söndags så var vi iväg och träffade Salaligan för lite sökträning och för Mini´s del så fick han först leka lite med figgarna och sen provade vi att vinda lite, figgen låg under ett vitt lakan på marken på ett öppet gärde och Mini visste väl inte riktigt vad som förväntades av honom men han är ju en cool kille så när han fick lite vittring på figgen så drog han iväg och dök in under lakanet och lekte med figgen!!

  Med Maxi så ligger ju sökträningen lite på is men några markerings övningar sitter ju aldrig fel så han fick komma ut och skälla lite på figgarna -ja precis skälla, eftersom jag inte ämnar tävla honom på ett tag så laborerar jag lite med hans markeringar och just nu är han skall markör!! Han har ju aldrig strulat med rullen eller blindat någon gång i hela hans sök karriär, han har alltid markerat bra och haft ett kanon bra påvis, men för skojs skull så provar vi skall ett tag!

  Idag har vi tagit en tur upp till sjön med sparken och nu är isen så pass rejäl att bilarna kör där för fullt, vi gick en vända på isen så Mini skulle få röra på sig -han åker ju lyx kup`e på sparken annars!!

  På isen var det perfekt för skidor med hund och nog blev jag sugen att plocka fram skidorna och köra efter Maxi men vad sjutton ska jag göra av Mini då?? Han väger ju tolv kilo och det stoppar man inte ner i ryggsäcken precis!

  blogg_Amaroq_snnos

  På måndag ska vi till Enköping och träffa Frida och Emelie för en liten valpträff med Fridaträning, det ska bli så spännande och träffa syskonen och se hur dom ser ut och hur min lilla Mini är jämfört med syskonen -Mini var ju den minsta i kullen, drygt ett kg lättare och även den ljusaste av dom.

  I februari drar vi iväg på en liten turn`e, tävling för Maxi  på lördag förmiddag och resten av helgen ska vi tillbringa i en stor träningshall med värme med bästaste Lena och Kryddan som sällskap det ser vi verkligen fram emot!!!

  Avslutar med ett foto från Maxi & Mini´s klickerträning

  på pallen i köket -mina söta Mallenutter!!

  blogg_klickertrningpall


  Antal kommentarer: 6

  2012-01-26 09:15:30 - VB

  Underbart kort på dina!
  Lycka till på tävlingen o du vet, sms?! 
  Du kanske ska köpa en ryggsäck från Haglöfs, bar Emil ett bra tag i den...
  KRAM

  2012-01-26 19:44:32 - Monica, Kiara & Joli

  Vad söta de är på pallen  De är härliga dina mallenuttar.

  2012-01-27 00:21:12 - Yvonne

  Snyggingar! 

  2012-01-27 18:26:03 - sussie m fransan

  Vilka sköningar . kram

  2012-01-27 21:33:32 - Emeliewww.bruksviljan.com

  Vad stor och fin han är Amaroq 
  Vi ses på måndag.
  //Emelie

  2012-01-29 10:50:05 - Anette

  Oj så stor Amaroq har blivit, han verkar växa så det knakar. Han är nog lika stor som sina syskon nu.   Självklart gör han som storebror, bara att kliva upp på pallen när brosan står där för då får man ju godis.  Bra med rätt förebild.
  Kram

  Lite ditt och lite datt!!

  2012-01-12 00:00 | 0 kommentarer

  2012-01-12

  Lite ditt och lite datt!!

  Vilken konstig vinter vi har!!!

  Ena dagen spöregn, nästa dag sol och någon minus och sen en dag med lite lätt snöfall å sen börjar det om igen med regn!!

  Det är lite svårt att planera de dagliga motionspassen -ena dagen kan vi åka spark och Maxi får springa med sele och expanderlina och Mini får åka med på sparken sen blir det regn och vägen blir sandad och då går det inte att åka spark!!

  Nähä då spänner vi Maxi för pulkan och vi kan gå i kanten på vägen där det inte är sandat! Mini får då åka pulka varvat med att gå kortare sträckor!

  Kan ju upplysa alla grannar och bekanta att jag håller inte på att ha ihjäl Mini när vi är ute med pulkan det är bara det att han blir så förbannad bara för att matte inte låter honom gå hela vägen och när han får lov att åka på pulkan så tjuter han i högan sky hm....!!!

  En gosse med rejäla röstresurser och en envishet utan dess like haha!!

  Nåväl fördelen med barmark är ju att man kan träna både spår och uppletande och igår så var det dax för ett pass.

  Ut med två spår och efter det så fick Mini följa med och valla en korridor till uppletande, Mini fick sen se på när Maxi i snabb följd plockade in fem föremål! 

  Dax för Mini -vi har ju provat några gånger tidigare och vindat in föremål och det har gått bra men nu fick han ju se på när Maxi jobbade -och den lilla sötnosen hade fullt fokus ut och letade och letade och blev så lycklig när han fann ett föremål!!

  Maxi fick ett lite trixit spår och var både hög motiverad och plockade apporterna med en faslig fart och Mini fick ett "valpspår" med en trä apport och en leksak på slutet!

  När Mini kom fram till apporten så stannade han och började nosa på den och när jag berömde så plockade han upp den direkt och vände upp till mig -så söt och duktig, efter belöning med lek så tog han spontant upp spåret och spårade sig till slutet och där blev det full fest!!!

  I dag var det en sån där spöregn dag och vi hade bokat ridhuset för lite lydnad, med Maxi så blev det lite inkallning, kon skick och fjärrdirrigering och med Mini så blev det  lek -och leken har ju ett syfte, att ha fokus på matte och strunta i alla schäfrar och dobermann som fanns runt om oss!

  Mini är en cool kille, han har upptäckt att världen består av många hundar i många olika situationer men han har oxå upptäckt att matte är den bästa lek kamraten och att henne ska man vara nära och ha koll på!! 

  blogg_Amaroq_spinger

  Nedan: Inge fel på den sociala biten på malligatorerna i alla fall!!

  Monica och Gunilla på fika besök eller "pussbesök" kanske!!

  blogg_osocialamallenutter

  Antal kommentarer: 6

  2012-01-12 23:34:15 - Yvonne

  Jag vill också ha barmark 
  Tror inte att jag kan vara så strukturerad som dig 
  men jag måste försöka.

  Kram

  2012-01-13 20:54:50 - sussie m fransan

  Å vilka härliga dagar och vilka härliga killar . Kan vi få se kort tack på mini på sparken . kram

  2012-01-14 18:58:32 - Gunilla

  Tack för gofikat...

  2012-01-17 20:48:28 - Vonka

  Jag vill se honom i pulkan!
  Visst är det underbart att kunna spåra o uppleta? 
  Som icke-skidåkare gillar jag denna vinter.
  Ha det gott och ta hand om dig, er! 

  2012-01-18 20:05:44 - Bertilsson

  Men han är ju i BUR!?

  2012-01-20 19:52:03 - sussie m fransan

     Underbart. kram

  Nu kör vi igen

  2012-01-06 00:00

  Nu kör vi igen!!

  God fortsättning på det nya året alla vänner!!

  Valp ledigheten tog för vår del slut dagen före julafton och Maxi och Mini fick finna sig i att matte började jobba igen, Mini har hittills skött sig jättefint när jag jobbar men Maxi tyckte nog matte kunde fortsätta vara hemma -han började åter igen med sina protester genom att vika ihop den långa gångmattan i hallen -lustig hund!!

  Mini däremot han verkar finna sig mycket bra i situationen och springer gladligen in till sitt lilla krypin under trappen när matte är på G till arbetet -nu är det bara att hålla tummarna att han kommer fortsätta att "gilla läget" fast han blir äldre, vore lite trist om han började som Maxi gjorde tidigare dvs vara ett odrägligt monster som både förstörde och röjde rubb och stubb här hemma -bara för att matte måste jobba!!!

  Nu är det ett nytt härligt år att se fram emot och vi har inlett året med att  kolla igenom tävlingskalendern, bokat läger med "Hököga", bokat in en clinic med Maria  och en valpträff med Emelie och i samband med den -privatlektion för dom som vill med Frida.

  Ska bli jättespännande att få träffa kull syskonen och se till vilka små individer dom har börjat utveckla sig till och det jag hört är att alla är nöjda med sina små nya kompisar!!

  BildGalleri_Amaroq_sidasolskog

  Två pass lydnad i ridhuset har vi hunnit med, första passet blev i Fagersta med ett blandat gäng, bra mjukstarts träning för Maxi och en bra introduktion för Mini!!

  I dag har vi tränat med "vårt" gäng och då blev det lite mera gasa av -hej och hå Maxi var pigg och galet glad!!

  Mini fick vara med och leka lite och kika på dom andra hundarna -med tanke på hur lite miljötränad han är hittills så skötta han sig riktigt bra och vi tränade  lite ögonkontakt, kamp och fokusering.

  Maxi har återupptagit sin fysträning i treadmillen och Mini får snällt ligga i bur under tiden och träna passivitet vilket inte uppskattas men när man är liten så får man finna sig i vissa saker ändå!!

  blogg_treadmill 

   blogg_vibb_bur

  Vi har varit ute i skogen och tränat lite uppletande och njutit lite av frånvaron av snön, skönt att man kan ta sig fram på ett bra sätt utan att behöva pulsa i djupsnö och naturligtvis så hade jag kameran med mig och fick några härliga bilder på mina Mallenutter!

  BildGalleri_BaqAmaq_motbilenisolen

  Antal kommentarer: 3

  2012-01-06 22:12:42 - sussie m fransan

    och hejsan

  2012-01-07 09:00:02 - Vonka

  Hoppas vi ses idag?!

  2012-01-07 22:00:42 - Anette

  God fortsättning,
  Helt underbara bilder på pojkarna, sååå mysigt att se Mini följa sin stora kompis Maxi och han i sin tur ser riktigt mallig ut.   Hoppas att vi hamnar på samma tävling inom inte alltför lång tid.
  Ha det bra, kramar till er alla tre