Bloggkalender

«februari 2012»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
272829

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  En eftermiddag i skogen!

  2012-02-26 21:20 | 6 kommentarer


  Det går Troll!!

  2012-02-24 20:11 | 3 kommentarer

  aha nu var de visst ett tag sedan, men tro inte att jag inte haft datorn på -jodå men det har varit lite mycket igen nu!

  Vad har vi pysslat med då? Tja inte har vi direkt flyt om jag säger så!!

  Helgen 10-12 februari hade vi planerat in en hel hundhelg med både träning och tävling.

  Packade bilen och åkte mot Edsbyn på fredag eftermiddag, installerade oss på vandrarhemmet och drog till city för att träffa Emelie, hundsnack över en pizza och sen en tripp till ridhuset, där vi kände på underlaget lite inför lördagens tävling!

  Även lill Maxi fick komma in och leka lite och vi fick även träffas syster Arga som är en cool tjej som dock är en "aningen" större än min lilla Mini!

  Nedan BruksViljans Arga

  Arga

  Lördag morgon -10 grader, gick en rastnings runda med Mini och Maxi och sen avfärd mot ridhuset, när vi kommer dit och jag tar ur Maxi så är han helt halt på ett framben!!!!!!!!!!

  Eftersom det var kallt och han brukar kunna känna av lite köldkramp så värmde jag upp honom på parkeringen och gick in för grupp momenten -jaha vad händer där då!!

  En jäk... tollarhane går på Baqqi på sitt i grupp -tack och lov så är Baqqi så förbaskat stadig så han satt kvar fast den andra hanen höll på och bökade under svansen på honom -lilla Mallenojsen så... duktig!!

  Vi fick ju naturligtvis göra om sitt i grupp och sen platsen och Baqqi gjorde sitt jobba stadigt och utan problem.

  En fundering senare var -blev tollaren rapporterad svar -Nej jag tror inte det!!!

  Trots de nya reglerna där tävlingsledare och domare har skyldighet att rapportera varje incident!!!

  Nåväl vi påbörjade vårt program och vid inkallning med ställande då bröt vi eftersom Baqqi blev mer och mer halt!!

  Jaha det var den tävlingen det!

  Tror det går troll helt i våra lydnadstävlingar -funderar allvarligt på att lägga ner elitlydnaden!!

  Checkar ut från vandrarhemmet en dag för tidigt, skulle ha varit kvar till söndagen och träffat Emelie och hängt med dom på sökträning och lite lydnadsträning.

  Styrde bilen mot Kilafors -skulle träffa Lena med Kryddan där, vi hade bokat Kilafors Hundhall i flera timmar för att träna lydnad.

  Även det blev ju oxå lite avslaget eftersom Baqqi var helt halt, men som alltid jättekul att träffa Lena och Kryddan.

  Åkte hem på lördag kvällen och tillbringade hela söndagen med tycka synd om mig själv -hade ju sett fram emot en rolig hundhelg!!

  Kollade upp Maxi i början på veckan men vi kunde inte hitta varken någon öm punkt eller varför han var så halt. Nu har han varit på rehab varannan dag, gått i water treadmill i varmt vatten i sakta skritt för att mjuka upp lederna samt legat på vibben både före och efter och i dags läget så ser det bra ut, men vi fortsätter ta det lite lugnt ett tag till för att vara på den säkra sidan.

  Åter igen stort TACK till Monica på Möklinta Rehab för Baqqis rehab träning!!

  index_logga_möklinta

  Skulle även varit till Surahammar och tävlat nu i söndags men det var bara att lämna återbud!!

  Jaha vad har vi pysslat med mer då?

  Årsmöte är avklarat på Avesta Bk och det avlöpte som förväntat och jag kommer tillbringa ytterligare ett år i styrelsen.

  I osndags tillbringade jag och Towa fem timmar med att räkna ut resultaten till Årets HH och för min del så var det sista gången -från och med i år så har jag sagt i från mig uppdragen i tävlingssektorn och i styrelsen för HH, känns liksom inte att jag har så mycket där att tillföra då jag tyvärr inte längre har någon HH, hemsidan däremot kommer jag att behålla så länge klubben önskar!!

  Mini då ja vilken liten guldklimp han är!! även om vi inte tränar så mycket så tar han till sig det vi gör på ett snabbt och effektivt sätt och när vi är till ridhuset eller i vår varma lokal och tränar så har han bara fokus på vad matte ska hitta på för skoj och vi fortsätter att leka och gasa!!

  Alla Minis små valp tände har nu flugit sin kos och jag tror aldrig jag haft en valp som dreglat så kopiöst i samband med tandömsningen -helt blöt på hela halsen, lilla sötnosen!!

   Amaroq februari 2012


  Lilla Mini

  2012-02-07 22:10 | 5 kommentarer

  Min lilla Mini -vilken liten hund det är!!!

  Han är så go och kelig, sover gärna i soffan med matte och han gör sina försök att ligga nära Maxi vilket inte uppskattas på samma sätt som hos matte, -lite äckligt och pinsamt att ha en lite parvel nära bredvid sig tycker Maxi, men pussas och gosa en stund är ok!

  När det gäller lek så är både Mini och Maxi med på noterna och ibland så är det nog Maxi som är den största retstickan men Mini är inte sen att anta utmaningen från storebror!!

  Mini har på ett mycket smidigt sätt kommit in i alla våra vardagsrutiner och har inte en enda gång gjort inne utan springer till dörren så fort det är dax och han sover sött hela natten så matte får sin hm...skönhetssömn.

  Mini växer på ett lagomt sätt och är fortfarande både söt och näpen för att var Mallenutt!! Han äter med god aptit och har en liten valpmage som är lite rund och go!

  Mini är så lugn och snäll när matte måste åka och arbeta -måtte det hålla i sig  upp i vuxen ålder!! 

  Maxi däremot protesterar och viker ihop den långa gångmattan varje gång matte åker till jobbet hm...!

  Mini har ett ruskigt humör om han inte får riktigt som han vill men eftersom matte är smartare, så har hon många omvägar på lut så Mini behöver bygga på sitt humör.

  Mini tycker katten är i storlek en lämplig polare vilket ibland uppskattas av katten och dom leker och tumlar runt, sen får katten nog och sätter klorna i frambenen på Mini för att markera att leken är slut vilket resulterar i ett lite ynkligt pip från Maxi -sen var leken slut!!

  När Mini får följa med och träffa dom stora hundarna så sköter han sig exemplariskt och har sån fin kontakt med matte, hon har ju alltid så mycket skoj för sig att andra hundar inte är värda mer än en blick.

  Mini har en otroligt fin koncentrationsförmåga och är med på noterna när matte kommer med nya ideér och snappar upp saker och ting direkt.

  Eftersom matte är som hon är, så ligger hon hela tiden steget före och styr in dom spontana små detaljerna på ett positivt så det så småningom förhoppningsvis blir en bra helhet.

  Livet leker allt är skoj och Mini är en glad liten skit som verkar ha en bra grund trygghet, är en stor hund i liten förpackning, har många positiva egenskaper och har höga drifter som ändå ligger i en bra balans. 

  Kort och gott Mini/Amaroq är en riktigt go liten hund!!