Bloggkalender

«mars 2012»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Min Quai

  2012-03-30 18:56 | 5 kommentarer

  Ett helt år har gått sen min älskade nallebjörn Quai fick somna in, men jag minns det som om det vore igår!

  Smärtan och sorgen att behöva ta det tunga beslutet!

  Frågar mig än idag -kunde jag gjort mer? Hade jag kunnat låta dig stanna kvar hos mig?

  Mitt hjärta sa jaaaaa.....var kvar hos mig jag ville inte låta dig gå, men mitt sunda förnuft sa nej låt min vän gå, han mår inte bra!

  Jag gjorde allt jag kunde men det räckte inte!

  Mina tårar faller av sorg och saknad vid tanken på min nallebjörn, min goa älskade Quaisan!

  Mitt liv går vidare men min sorg över en förlorad vän finns alltid kvar djupt inne i mitt hjärta!

  Min enda tröst är att du slipper smärtan och att du åter får springa fritt på ängarna!!

  Mitt moln på himmelen -My Star in the Sky!

  Carina

  blogg_quai_ligg

  index_quai_pinne_havet


  Solsken och pannkaka

  2012-03-25 17:35 | 3 kommentarer

  Vad härligt det är med solsken och värme!!

  Nu är det ju fortfarande liter blött på gräsplanerna men som tur är så har vi en hel del grusplaner som vi kan träna på, och vi har ett härligt gäng hund vänner att träna med och det är så roligt att se att flera av hundarna har gått så mycket framåt i både attityd och i momenten.

  blogg_120322_platsliggning

  Det blir nog en rolig vår och sommar på tävlingsbanorna för flera av våra träningskamrater och på tal om tävling tja för egen del så fortsätter det att gå troll i vårt tävlande.

  Vi var ju ut på en liten turné förra helgen och enligt insider info skulle tävlingen hållas på en stor grus plan eftersom arrangerande klubbs gräs plan fortfarande var så blöt, men när vi kommer fram så har man ändrat sig och lagt tävlingen på gräset och jag vet att min hund verkligen avskyr blöta planer -han blir som en liten fjolla som knappt kan gå, sitta och ännu mindre ligga när det är blött -ja vi har tränat på det men vissa hundar verkar det inte gå att ändra på!! Maxi är både bekväm och lite tjurskallig ibland!!

  Så den tävlingen var bara att lägga till handlingarna!! Bara å ta nya tag eller att lägga ner elitlydnaden!!

  Däremot ett Stort Grattis till Monica och härliga Joli som fixade sista första priset i lydnadsklass I och siktar nu vidare för start i klass II.

  blogg_1203_Jolisöt

  Något som är positivt är i alla fall att min knäskada går åt rätt håll och jag har provat mig fram hur mycket jag törs belasta utan att få ont och igår så var Helena och jag till skogen och la spår till Mini. Maxi och Lydia och då kunde jag konstatera att sammanlagt 2 km i skogen på rätt fin terräng inte gjorde mitt knä värre, hade inte mer ont varken på kvällen eller morgonen därpå -jippi!!!

  Var till sjukgymnasten i onsdags och han lät inte så optimistisk när jag upplyste honom om att i maj tänker jag tävla elitspår, han sa lite fint att jag fick räkna med 8-12 veckor med fortsatt rehabilitering och försiktigt öka belastningen!! Hm....vi får väl se!!

  Fick i alla fall ett träningsprogram som jag skall göra flera gånger om dagen och ett återbesök om tio dagar. Och han rekommenderade mig att cykla -yes då kan jag åtminstone motionera Maxi så han blir nöjd -treadmill träningen räcker inte för den gossen!!

  Hur går spårträningen då? Jo Maxi han gasar på och tror för tillfället att spåra är något man gör i 200 knyck -vilket inte är så lämpligt för matte just nu, men han har gjort fina påsläpp och markerat apporterna fint.

  Mini tja han har en arbetsattityd utan dess like, han spårar målmedvetet, markerar apporterna med sån glädje, men trots en lång liggtid på spåret så går det lite för fort, så det blir nog till att lägga lite hårda spår och lite sandtags spår till gossen!

  Så till veckan blir det en hel del spårträning och naturligtvis en del lydnadsträning -och värmen och solen ska åtminstone hålla i sig fram till torsdag -sen blir det väl regn och snöblask när vi ska tävla till helgen!!

  Upp som en sol och ned som en pannkaka -ha en bra vecka alla vänner!!

  Nedan: Min bror och hans unghund Zorro

  blogg_1203_AndreasZorro  Vi haltar vidare

  2012-03-12 19:51 | 3 kommentarer

  Hur är det med halta Lotta då??

  Jodå jag haltar vidare, men tro inte att jag kan hålla mig stilla när solen skiner och det är barmark ut i skogen!!

  Våren hägrar ju och med den kommande spår tävlingar -inte för att man räknar med att komma med på så många eller ens en tävling men hoppas kan man ju alltid!!

  Ja och ska man tävla så behöver man ju träna och det är ju inte så enkelt då med ett knä som fungerar rakt fram men inte i sidled eller på ojämn terräng hm...!

  Tja vad gör man -jo på med ett Back on Track knä skydd med extra förstärkning för knät och med sjukgymnastikens godkännande att vistas i skog och mark på hm....lämpligt underlag så begav vi oss till skogs!!

  En härlig eftermiddag med både spår, lydnad och självklart fika i solen.

  Maxi nja....eftersom matte inte kan fysa honom så han blir i lagom balans och får utlopp för sin energi -en till två pass i treadmillen i veckan är inte nog för honom -så var han allmänt het och virrig och visste nog inte riktigt vilket ben han skulle stå på eller vilken funktion han skulle använda så hans spår blev bara tok, men det spelar inte så stor roll, Maxi var glad i alla fall!!

  Mini......lilla.....Mini.......behöver jag säga mer???

  2012-03-12_1

  Vad har vi pysslat med mer då -självklart lite lydnadsträning i goda vänners sällskap och Maxi känns så fin i lydnaden och tävling närmar sig igen -sen beror det ju på om matte kan fixa fria följet -det innehåller ju en hel del helomvändningar, halter, steg förflyttningar och språngmarsch -tja det återstår att se -tur det är hunden som ska betygs sättas eller var det kanske hela teamet hm..!!

  Mini ja han hänger på, han leker, han terroriserar mina tränings vänner med sitt sociala glad öppna sätt, helst ska han lerig och blöt sitta i knä och pussas -inte populärt alla gånger haha!!

  Han är så cool, så fokuserad och bara med på allt -sist vi tränade så sprang han spontant till konan och ställa sig lite hukande fullt fokuserad åt mitt håll -se matte vad jag kan ge mig belöning nu!!!!

  Och han har inte sett Maxi träna kona/ruta -Mini bara provar och får han respons från matte ja då gör han om det igen och igen!!

  Sen gäller det ju att fånga upp allt som är positivt och förstärka med klicker och belöning och sen döpa beteendet.

  I morgon så ska Maxi få springa i treadmillen och sen blir det ett pass lydnad på grusplanen tillsammans med mina tränings vänner och solen ska lysa -kan det bli härligare!!!

  2012-03-12


  En uppföljning av förra inlägget -En eftermiddag i skogen

  2012-03-03 22:47 | 4 kommentarer

  Förra söndagen hade vi bestämt att vi skulle träffas i skogen och träna uppletande, Maxi var pigg och på G, han har ju varit konvalescent under ett par veckor men är nu återställd och har börjat träna igen!

  Lilla Mini ja... vad ska man säga -han imponerar hela tiden vilken liten grabb det är!! Vi har provat på lite uppletande några få gånger och då har han antingen fått se Maxi jobba eller fått se när någon lägger ut ett föremål och nu var han så fokuserad och ja...se filmen i förra inlägget!

  Vi hade en trevlig eftermiddag i skogen och vad händer -precis vid min bil är det en enda stor isfläck och naturligtvis så åker jag omkull på den!!

  Känner direkt att något händer i höger knä och under bilfärden hem så kände jag hur det började svullna upp och dunka.

  Det skar som en kniv inne i knät och mina första tankar var ju att ”nu är korsbandet av” och jag såg hela vårens inplanerade roliga hundaktiviteter försvinna bort!!

  Kan ju säga att jag tyckte en aningen synd om mig själv hela den natten som för övrigt blev sömnlös eftersom varenda gång jag vred till lite på knät så var det som om någon vred om kniven som satt i knät!!

  Suck pust......oturen tycks förfölja både mig och mina hundar!!

  Måndagen tillbringades på akuten och efter många röntgen plåtar och diskussion med ortopeden så kunde man konstatera att jag inte hade något trasigt korsband men ett rejält trauma på korsbandet med en översträckning och en blödning!

  Sjukgymnastik, lång konvalescent och belasta efter ork suck!!!!!

  Stackars Mini och Maxi dom förstod att något var fel -dom var så försiktiga runt stackars matte och kikade med stora ögon då matte stånkade och stönade varje gång hon skulle resa på sig och försöka förflytta sig -och ta sig upp för trappen till övervåningen var bara att glömma!!

  Envis som man är så -tja jag har ont, jag kan knappt gå men stilla och vila nä.... så länge jag inte överbelastar så!!

  Visst jag vilade fram till torsdagen då tränade vi lite i vår inomhuslokal med våra vänner och på fredagen hade vi bokat ridhuset och jag kan ju inte gå något ”snyggt” fritt följ men både Mini och Maxi var nöjda med att få träna lite och leka i ridhuset!

  Mini fick springa lite budföring på ytterligare en ny person -hej och hå vad det går!!

  Idag lördag var det ju ett härligt väder och Helena och jag träffades i skogen, jag tänkte att jag kunde väl gå ut ett el två korta spår till Mini åtminstone om jag gick sakta och försiktigt!

  Sagt och gjort ut med två spår till Mini och sen linkade jag ut ett spår som var lite längre till Maxi, inga apporter och inget slut -nu skulle vi prova något som vi inte provat förut!!

  Dom som känner Maxi vet att han inte gillar att andra människor gör något med honom men han är ju inte dum, han bara ger fan i att lyssna på dom!

  När det var dax för Maxis påsläpp så selade jag på honom och gick fram till start punkten och skickade på -vad han då inte visste var att i slutet på linan höll Helena!!

  Maxi tuffade iväg målmedveten och i ett raskt tempo och så långt jag såg så verkade det inte ens som om Maxi upptäckte att han hade Helena i släptåg!!

  Själv så smög jag iväg till spårslutet och tänkte agera ”slutbelöning” till Maxi när dom kom -och ja efter ett tag så kom det en Mallenojs ångande och efter kom Helena!!

  Spåret hade gått bra och tydligen hade Maxi slängt några blickar bakåt på Helena och bara konstaterat att det var hon som hängde i linan, men med den spårmotivation han har så hade han bara jobbat vidare!!

  Goa lilla MaxiNutten! Tack Helena för att du ville spåra med honom -eftersom jag inte tordes, Maxi har både mer tyngd och drag i spåret än vad Mini har och hade jag åkt om kull nja..det hade nog inte varit så bra!!

  Lilla Mini då -så söt i en lite för stora nome sele, men som den coola killen han är så struntar han ju i såna petitesser -bara man får jobba och hitta skojiga saker under resans gång!!

  Han är bara för go den hunden -han spårar med en jättefin attityd, han blir överlycklig när han hittar ett föremål eller en pinne i skogen och han har inga problem att återuppta spåret efter lite lek och gos!

  Efter vårt spår pass så kändes det ändå rätt ok i knät så vi for vidare till en jättefin stor grusplan för ett pass lydnad, Maxi fick en liten genomkörning på några moment och ja han känns både pigg och på G igen!!

  Mini -ja vad ska jag säga, en sån okomplicerad hund, så glad, så med på allt och bara kan allt!!

  Vi har inte tränat på någonting egentligen, vi bara leker, gosar och sen provar jag något då bara jaha så här ska det visst vara säger lilla Mini

  Den här lilla hunden tror jag är något alldeles alldeles extra!!!

  120303 Amaroq app5

  Nu ikväll så känns det faktiskt inte något värre i knät, ja visst det bultar och kokar lite men inget mer svullet och i morgon ska solen tydligen fortsätta lysa så hm....kanske en liten tur till skogen då oxå!!!

  (Tack Helena för hjälpen med fotograferingen från våra aktiviteter!!)