Bloggkalender

«april 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Läääänge... sen sist!!

  2012-04-24 17:03 | 6 kommentarer

  Opps.... nu var det visst ett tag sen sist!

  Ibland funderar jag om man ska strunta i att uppdatera för vem bryr sig egentligen!! Men samtidigt så är ju mina uppdateringar också en typ av träningsdagbok för mig själv så jag fortsätter väl så länge jag har lust och som sagt ingen är tvingad att besöka min hemsida!

  Vad har vi pysslat med då, jo en fredag var vi iväg och träffade bästa Lena med Kryddisen och med i sällskapet var även Monica med Joli och Kiara.

  En härlig eftermiddag som resulterade i sju timmars träning, diskuterande, fikande och avslutades med skott träning.

  Vissa människor blir man bara så glad av att träna med och Lena är definitivt en sådan person och eftersom vi också har lika tränings filosofi så är det alltid så givande och man åker alltid hem på ett strålande humör oavsett egentligen om träningen gått bra eller dåligt!

  Kryddan_ML2011

  Eftersom vi inlett helgen med hund så fortsatte vi på samma spår -lördagen tillbringades i Enköping på deras elit söktävling, mamma Bita med Emelie skulle åter ut på tävlingsplanen efter en lång tids frånvaro pga valpar och vinter vila!

  Hur gick det då -ekipaget var en fröjd att se i uppletande rutan och avslutade sen med en härlig attityd på lydnadsplanen -söket hade dom avklarat på förmiddagen och även det hade gått fint. Överst på pallen hamnade dom med fina SM kval poäng och cert -vi bugar och gratulerar!

  Under dagen så träffade vi även Frida med brorsan Amen, Pia med brorsan Ylle och sen även Arga syster yster som Emelie har behållit.

  Jätteskoj att träffa lite syskon och min lilla Maxi såg ut som en katt bland hermelinerna pga av päls och färg! Foton finns under BildGalleri BruksViljans.

  Nedan: Amen, Amaroq och Ylle

  tre_gossar

  Åter igen en härlig dag med trevligt hundfolk!

  Nu var vi ju igång så på söndag morgon drog vi vidare till Surahammars Bk hade trots allt bestämt mig för att tävla sista elit tävlingen med Maxi -jag hade en plan jag ville testa!!

  Planen fungerade rätt skapligt och vi fick åter igen ett första pris med högre slutsumma än sist och hamnade som tvåa för dagen och med facit på hand så får jag nog vara glad över att jag inte fick både gult och rött kort hehe....!!

  Tävlingen var snabbt avklarad och vi drog vidare till Västerås för att kolla in elit söktävlingen där både Thomas med Jolin och Lena med Dezä´r skulle delta.

  blogg_lena_thomas

  Vi kom precis i tid när lydnaden skulle starta och Mini fick sitta och miljöträna lite vid planen medan matte fikade och fotade lite -lilla Mini han ömsom studerade ekipagen på planen och den högljudda fotbolls matchen som var på andra sidan -nyfiket men lugnt och sansat!

  Efter lydnaden så var det platsliggning med skott och Mini fick en bra träning och var bara lugn och cool.

  När sedan elithundarna avverkat lydnaden och uppletande så passade jag och Anita med sin härliga terv från Mora att låna deras uppletande föremål och sen köra i deras ruta -en krävande ruta i bara uppförsbacke -en nyttig upplevelse för Maxi!

  När prisutdelningen var avklarad där Thomas med Jolin hamnade på en fin andraplats med certpoäng så fick Mini gå på en promenad med Jolin -han såg både mallig och lite kaxig ut när han sida vid sida fick gå med en sån snygg och trevlig schäfer tjej!!

  Återigen en kanon trevlig dag -Thomas är oxå en sån person man blir så glad av att umgås med! Vad glad jag blir av att jag så många goa människor runt omkring som ger mig så mycket!!            

                       Nedan: Jolin

  120415_ blogg_joli

  Sen kom vardagen och vi avverkade lite arbetspass och även en del spårträning med Helena och Lydia -jag har ju anmält Maxi till elitspår men vet ju inte än om vi kommer med eller inte -så tråkigt med spårtävlingarna, typ 35 st anmälda på varje tävling och klubbarna tar i regel 10-12 st ekipage. Undrar vad man ska pyssla med om man inte varken kan komma med på spårtävlingar eller köra elit lydnad!! Funderar allvarligt på om vi ska prova en karriär inom IPO med Maxi.

  Jag har ju funderat lite på vad vi ska pyssla med Mini och jag och jag känner någonstans att söket ändå är en sån rolig gren och att jag saknat både mina sök kompisar och söket i sig, nu under den här tiden som Maxi inte tränats i söket.

  Mini är ju en hund som älskar människor och struntar helt i andra hundar så sök borde vara en ypperlig gren för honom!! Sagt och gjort i söndags var det dax att introducera Mini med det stora elitgänget med Thomas i spetsen, två pass för Mini, vinda in, hitta och leka!!

  Övningarna gick bra och redan på pass nummer två så märktes det på Mini att polletten hade börjat trilla ned -denna härliga hund, full lek hej och hå!!

  Under sökträningen så hade goa Anna och Daniel lagt ut ett påsläpp och ett kort spår till Maxi och efter fyra timmars sökträning så var det dax för påsläpp! -Maxi formligen flög rakt ut, kort check vänster å sen i väg höger -så fint!!!

  En riktigt härlig dag där vi åter igen åkte hemåt trötta och nöjda.

  Måndag och tisdag har vi tagit det lite lugnt och bara traskat i skogen och även det är härlig och nu längtar vi efter lite stabilitet i vädret och gärna lite lagomt med värme!

  Det var allt för denna gång -på återseende!!  

  blogg_april12_sittimossen


  Tur dygnet har 24 timmar!

  2012-04-11 20:34 | 2 kommentarer

  Jaha.. nu har vi avverkat ytterligare en tävling och jag kan bara konstatera att det går troll i våra tävlingar -det började i maj förra året inför VM och det tänker inte ge sig tydligen!

  Vi lägger nu elitlydnaden på hyllan ett tag, vi har ju hållit på med det i ett hm.... tag nu och även fast Maxi är pigg och glad och verkar gilla elitlydnaden lika mycket som sin matte, så kan han ju ändå vara trött på den mentalt och kanske därför inte orkar med att prestera fullt ut på tävlingarna!

  Vi har visserligen en tävling till inbokad men tveksamt om vi kommer starta!

  På vår sista tävling nu i helgen så var många betyg rätt ok men sen fixar han det inte helt ut och slutsumman blev åter igen låg men ett 1:a pris.

  Sitt i grupp: 10

  Platsliggn: 10

  Fritt Följ: 9.5

  Z-rutan. 10

  Ink m s/l: 7.5 (hade bra temp, bra ställande -går sen en bit!!)

  Rutan: 5 (ser inte rutan, dirr om och in med full fart!)

  Hög/vä app: 9.5

  Hopp metall: 9.5

  Vittring. 9.5

  Fjärrdirr: 6.0 (ingen framflyttn men lyssnar inte dk x flera)

  Lite trist att vi inte får till det men vi får väl bita ihop och komma igen ett annat år eller i ett annat liv!!

  Nu provar vi att köra lite bruks istället så får vi se hur det går, vi har ju egentligen fokuserat mest på elit lydnaden och inte satsat på brukset fullt ut så det kan bli spännande!

   Jag trivs bättre i skogen än på planen så de så!!

  120404_Baqqi_snack

  Mini då -han har idag inlett sin skott träning och vid första skottet kollade han till men vid de andra så brydde han sig ingenting, i och för sig så hade jag inte förväntat mig något annat med denna lilla kille, men eftersom jag tidigare haft hundar med både skott aggressivitet och skott rädsla så är man alltid lite orolig med en ny unghund.

  Just nu så har vi semester fram till 18 april, kände för lite ledighet för att få chansen att pyssla lite här hemma, det behövs ibland en riktigt genomgång av huset och det passar ju bra att göra det innan våren kör igång på allvar.

  Nu har vi ju även en massa skojiga hundträningar inbokade också förutom ”husröj” och idag blev det skott träning och lite lydnad på klubben sen tävlingsmöte inför nästa år.

  I morgon så blir det lite lydnad på eftermiddagen och sen har klubben ordnat en uppletande kväll som blir tävlingsmässig med färdig vallad ruta och riktig domare -en jättebra idé, kanon att få checka av hur det känns tävlings mässigt!!

  På fredag bär det av å träffa bästa Lena med Kryddis och det ser vi fram emot och på lördag bär det av till Enköping för att heja på mamma Bita med Emelie som ska tävla elitsök och även träffa lite syskon till Mini.

  Det är tur dygnet har 24 timmar så man hinner med både att röja hus och träna hund!!

  Har vi inte vilat klart snart????

  120404_BaAm_passivitet


  Härliga träningsdagar!!

  2012-04-05 20:51 | 4 kommentarer

  Börjar med att sända ett stort grattis till alla hundarna i stjärnkullen på Happyworkmate´s kennel som den 4 april fyllde 10 år -min Quai skulle fyllt 10 år om han fortfarande funnits med oss!

  Nästa stort Grattis går till vår träningskamrat Helena som idag 5 april firar sin 50-års dag och vi tackar och bugar för nu är vi proppmätta efter att ha varit på kalas hos dig!!!

  1203..HelenaLydia

  Vi tränar på och har väl även gjort ett besök på tävlingsplanen -ja och nu vet jag inte riktigt vad mer som kan inträffa när vi ska tävla, för nu har vi även haft snö och storm på vår senaste tävling och trots det så var Maxi riktigt gasad, vilket resulterade i en hel del slarvfel men det gav ändå ett första pris dock med låg slutsumma!

  Nu har vi två tävlingar kvar sen tror jag faktiskt att vi struntar i den här med elit lydnad i alla fall för rätt så lång tid framöver!!

  Vi har tränat en del lydnad med nu känns det som om fokus ligger mer på brukslydnaden och sist så hade jag skydds ärmen med till Maxi och han både fick bita, bevaka och gå en del transport och även ha ärmen som extern belöning på en del moment!!

  Maxi älskar att kampa och bita och egentligen borde han bara belönas med det för oj vad gasad han blir!!

  Även Mini fick bita och leka lite och helt klart så finns det en hel del av den varan i Mini oxå!! Han biter med fullt bett, han släpper och han backar ut helt av sig själv!!

  Amaroq_tjt

  Även en del spår och uppletande har vi hunnit med och Maxi har börjat få ett riktigt fint sug ut på påsläppet och spårar bra, nu skulle vi behöva ha lite längd på spåren så spår orken kommer oxå! Bara mattes knä håller nu!!!

  När vi var ute sist så fick han ett riktigt klurigt spår som från början inte var klurigt men helt plötsligt när vi stannar till vid en apport börjar jag se mig om kring och haha överallt runt om oss så bara kryllade det av orienterare!!!

  Snacka om förlednings spår!! På hela hans spår så korsade dom det överallt, men gossen jobbade, fick tapp, på tapp men tog sig tillbaka och var precis på väg fram till slutet -där mitt på hans spår står en förvirrade dam med karta och kompass!!! Uj vad han fick jobba men jäkl....vad duktig han var!!!

  Mini -han har oxå fått en del spår och han spårar med ett högt tempo trots lång liggtid och lite klurigheter på spåret, han markerar apporterna kanonfint och blir överlycklig när han hittar slutet och får leka och kampa!!

  Provade sist att ha lite godis i början och efter vinkel och det dämpade faktiskt hans tempo en del så det får nog bli lite godis spår och lite hårda spår framöver så han dämpar ner sig lite!! Men det är absolut inget fel på spår motivationen där inte -uj uj!!

  En del uppletande har vi oxå tränat och Maxi levererar föremål på föremål i snabbt tempo och avlämnar så fint och har inget tugg!

  Mini tja jag har sagt det förut och jag säger det igen vilken liten hund han är -han imponerar hela tiden och han har en arbetsmotivation som ja jag vet inte vad!

  Mini jobbar så fint i uppletande, vi ställer upp på linjen och sen är det bara att skicka, högt tempo rakt ut, nosen på från start och han bara jobbar och jobbar och han ger sig inte!!

  Än så länge så har vi väl inte något direkt avlämnande utan vi leker och kampar, han är trots allt bara sex månader och ibland så får jag nästan ågren hur sjutton jag ska kunna förvalta denna pärla på bästa sätt -för en härlig hund ja det är det helt klart!!!!!

  120404_Amaroq_liggimossa

  Vi myser även på skogspromenader och dom är väl anpassade till Minis ålder, jag vill inte att han ska överanstränga sig eftersom han är så ung. (Maxi får sin fysträning separat utan Mini!)

  Det är så härligt att strosa runt i skogen och ta lite pauser här och där och då passar vi även på att träna lite passivitet, vilket man tyvärr även måste göra -Maxi och Mini skulle bara gas om dom fick bestämma vilket dom inte får!!

  120404_BaqqiAmaroq_sittimossa