Bloggkalender

«maj 2012»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  På "roadtripp"!!

  2012-05-30 22:41 | 4 kommentarer

  Just nu händer det saker hela tiden, både tråkiga saker som jag fått lov att ta itu med men sen tack och lov många roliga och härliga saker!!

  I helgen så var vi ute på ”roadtripp” igen -jag och bästaste Lena med Kryddis!!

  Resan startade i fredags med riktning mot Rättvik, Lena och jag sammanstrålade vid Enåbadets camping och vandrarhem för incheckning, sen drog vi vidare till Nedansiljans Bk för att kolla av planen och träna lite.

  På klubben fanns kennelmamma Emelie som hade kurs -Mini glad och positiv som alltid överföll stackars Emelie med flygande mallekyssar!

  På lördag morgon var det samling och färd ut till spårmarkerna, Lena drog startnummer 7 och jag fick startnummer 8, strålande sol, klarblå himmel och gassande varmt

  Maxi kändes pigg och på G men lyckades återigen göra bakspår -synd synd, spåret i sig var i fin terräng, både lite kuperat och varierande underlag, det korsade flera sandstigar och gick runt en liten tjärn.

  Maxi spårade så fint och markerade apporterna med glädje och efter att ha fått sin belöning så vände han raskt om för att spåra vidare men tyvärr så missade vi en pinne.

  Dax för uppletande, jag har inte varit riktigt nöjd med träningen av uppletande sista tiden -tycker inte Maxi haft det där riktiga ”Go” i sig som han haft tidigare så jag hade inte en aning hur han skulle fixa det nu på tävlingen med ett spår i kroppen och denna värme!

  Men Maxi är Maxi! Han jobbade så fint och levererade in tre föremål på ett exemplariskt sätt, det fjärde föremålet lyckades han inte lokalisera innan tiden tog slut, men med en 8 i betyg som är max på tre föremål så är jag jättenöjd!

  Dax för lydnad, ja med tanke på att vi inte fokuserat så många veckor på bruks lydnaden är jag faktiskt rätt så nöjd och framförallt för vår dubbel 10:a i fria följet och vår dubbel 9:a i framåtsändande!

  Tungapporteringen började så fint, full galopp ut, bra gripande och galopp in, men på halva sträckan in mot mig så fick stackars Maxi in en fluga i örat haha...stackarn han tvärstannade mitt i ett galopp språng och försökte ruska ur eländet ur örat och hur lätt är det med en 4 kg apport i munnen -självklart så tappade han apporten, ruskade på huvudet, tar upp apporten och fort in och sätter sig fot -fina Maxi!!

  Dom andra momenten gjorde han oxå på ett fint sätt och vi lyckades skrapa ihop 265.25 poäng på lydnaden och jag tror faktiskt att Maxi uppskattade att matte rockade loss lite mellan momenten och inte var så stel som man tyvärr måste vara på planen när vi tävlat elitlydnad!!

  Summa summarum av dagen så slutade vi på en fjärde plats på certpoäng med 556.25 poäng och vinnaren för dagen bästa Lena med Kryddan på fina 596.25 poäng -så härligt bruks SM nästa!!!!!

  Stoooooooooort Grattis Lena & Kryddan!!!!!!!

  120526 Prispallen Nedansiljan elitspår

  När tävlingen var över vände vi kosan mot Grängesberg där vi bokat rum på ett vandrarhem för att på söndag morgon åka några mil till Kopparbergs Bk för ny spårtävling.

  Söndagen började åter igen med stek hett och gasande sol och vid lottningen så drog vi åter igen spår 7 och 8 haha.....vi följ åt!!

  Vad ska vi säga om söndagen då hm......upptagsrutan -nej inte fin, spåret -nej inte fint -lite skog mycket kalhygge, risigt, diken, stekhet gryta!!

  Maxi kämpade och kämpade för att hålla spåret men det var både för torrt och varmt -och jag beslöt mig för att bryta och belöna honom -han hade verkligen gjort ett kanon jobb och att inte bryta och fortsätta tävlingen kändes fel med tanke på vilket jättefint jobba han gjort!!

  Tyvärr så gick det lika på spåret för Lena och Kryddan.

  Men det är inte alltid att ta sig i mål som är det viktigaste -för mig så kändes det som en stor seger bara att se hur min hund verkligen försökte att lösa uppgiften och att han inte gav upp och att han fortfarande var glad och taggad när vi klev ut på vägen!! Min goa härliga Maxi med en sån härlig attityd!!

  Mini då? Ja han bara gillar läget och hakar på allt nytt matte hittar på och att flaxa runt och bo på vandrarhem -tja nemas problemas han är bara go och glad och att träna på nya planer verkar inte bekymra honom ett dugg -bara full fart och med härlig attityd -jag bara älskar den hunden han gör mig sååå... glad!!

  Vi hade en sån härlig helg och vi bodde bra, vi käkade gott, vi skrattade och lärde oss nya ord haha, vi träffade trevliga människor och framförallt vi umgicks med våra härliga hundar hela tiden!!

  Vissa människor mår man bara så bra av att umgås med, dom ger en sån positiv energi!!!

  Tack Lena för en härlig helg med mycket mjölktramp!!


  En härlig helg i landet ingenstans långt långt ut i skogen!!

  2012-05-14 18:50 | 4 kommentarer

  Det börjar bli en tradition att varje vår återvända till de djupa skogarna i Kopparberg och anledningen är Monika ”Hököga” Lindblom!!

  En härlig person som ser allt och inte missar någon detalj i träningen av våra fyrbenta kamrater, hon ser utifrån varje individ/ekipages förutsättningar och målsättning och coachar sen därifrån på ett konkret och ärligt sätt!!

  Sen att maten är suverän och i mängder är på både gott och ont hm.....men gå till sängs hungrig det behöver man definitivt inte!!!

  Nu till träningen, det var ju debut för Mini att både vara på träningsläger och att sova i husvagn och förutom att han blev ruskigt dålig i magen på lördagen så var han rysligt go, glad och pigg på träning!!

  Vi lekte mycket med styrning mot delar i moment och jag fick många användbara redskap hur jag kan bibehålla många positiva bitar som redan finns hos Mini och även hur vi gasar vidare med mer explosivitet och fart!

  Mini är balanserad, har ett jättefint fokus och en härlig attityd att jobba med mig och för sin belöning!

  Kan åter igen bara säga min Mini min Mini!!!! Han imponerade stort under hela helgen och inte bara på mig tror jag!!!

  120513 Amroq attityd

  Maxi checkades av i bruks momenten och även han kändes pigg och gasad och visade upp en sida som jag inte sett tidigare hos honom haha!!!

  Han känns stadig i momenten och en aningen gasad i fria följet och därav kommer i lite position för långt fram med mera, men det gör inget så länge han har en bra attityd!

  120513 Baqqi fot metall

  Men som alltid så har allt roligt ett slut och även detta och åter igen så tackar vi alla för ett kanon läger på alla sätt och vis!!!

  Resan hem närmade sig och i åtanke vad som hände förra gången vi for från de djupa skogarna så kändes det lite oroligt!! (Det var på den resan min koppling på bilen brakade i hop i uppförsbacken mot Kloten)

  Men mina goa träningsvänner åkte både bakom mig och framför mig så resan hem kändes både trygg och gick bra!!

  Foton från vår helg finns under BildGalleri Läger 2012

  Tack alla för en trevlig helg och tack Lena för hjälp med fotograferingen!


  En riktig HundHelg!!

  2012-05-06 18:16 | 2 kommentarer

  Som jag sagt så...... många gånger förr -hundträning är så skoj!!

  Denna helg hade Avesta Bk anordnat ett träningsläger i spår och sök och 26 st hundar med förare var anmälda, upptakt på fredag kvällen med indelning i grupper, god mat och hundsnack!

  Jag hade anmält mig att träna sök med Mini och det här var ju ett ypperligt tillfälle att starta upp lite mer på allvar och få en helg helg med kontinuerlig träning.

  Nu hade jag ju anmält Maxi till tävling oxå denna helg och stod som reserv men i mitten på veckan blev jag inringd till en ordinarie plats och det kunde jag ju inte tacka nej till.

  Sagt och gjort på lördag morgon i spö regn drog jag iväg på spårtävling med Maxi och tanken var ju att jag efter tävlingen även skulle hinna med lite sök med Mini.

  Tja...vad säger man Maxi´s fortsatta otur fortsätter!!!

  Vi tog oss runt på spåret och åter på grusvägen så ser jag att Maxi blöder rejält från tassen, en trampdyna uppskuren -tack och hej för oss!!

  Undrar när det vänder????

  Bara å ställa om sig -till Avesta och ut med Mini i sökskogen!!

  Mini min lilla Mini -jag har ju haft på känn att han skulle passa ypperligt för söket, dels för att han är så social och dels för att han på långt håll vindar in saker och ting!!

  Hur gick det då? Ja om Mini fått bestämma så hade det varit fullt ös medvetslöst från start till mål men si gossen fick allt köpa att jag i samråd med bästa sökcoachen hur träningen skulle läggas upp!

  Nedan: Jag har fattat galoppen -kom igen nu morsan så kör vi!!!!!!!!!!

  120506_Amaroq_ivrigpå stig

  Mini köpte vårt upplägg och gick så fint -så alla skicken blev precis så där lyckade som man bara kan önska sig och med bra agerande från figgarna så kunde helgen inte slutat på bättre sätt!!!

  En härlig helg med ett härligt sökgäng, god mat och goda skratt!!

  Tack Solveig för fotohjälp av Mini! Fler foton finns under BildGalleri Läger 2012

  120506_Amaroq_påväg
  Hundträning!

  2012-05-02 18:53 | 5 kommentarer

  Tänk vad tiden rinner i väg när man har skoj -dvs tränar hund med goa vänner!

  Att tillbringa fyra-fem timmar på lydnadsplanen är ingen ovanlighet -men då ska man veta att vi oftast tränar en hund i taget med kommendering och diskuterar igen varje moment och och den typen av träning ger så otroligt mycket.

  Att träna i stor grupp behöver man också göra ibland och torsdagsträningarna i Avesta bjuder både på skott träning och störningsträning. Sen om man har en ung hund så behöver man även träna i lugn och ro hemma för att befästa in saker och ting.

  Nu har jag ju märkt att min lilla Mini är helt oberörd av var eller hur vi ”tränar” oavsett om det är fullt med hundar eller om vi är själva så har han ett helt otrolig fokus på sin matte.

  Allt är bara skoj och denna lilla hund ger mig så otroligt mycket glädje -hela hunden bara utrstålar glädje, lek och arbetslust!!!

  120501_Amaroq_apportering

  Under förra veckan så fick vi till några bra tillfällen med träning och Maxi har vaknat till lite igen nu när han hm.....slipper alla dessa elitlydnads koner och får köra lite bruks moment och säga vad man vill om elit lydnaden men håller man på för länge med den så tror jag att pga de strikta reglerna om hur du ska uppföra dig på planen, inte klappa om hunden för mycket eller berömma den för mycket gör att man går in i någon form av sparläge som gör att hunden oxå hamnar på en passiv nivå, fast man gasar och leker på träning så nja...det passar inte min Malle i alla fall, det kan jag konstatera med facit på hand.

  Nu kommer vi naturligtvis fortsätta med elit lydnaden eftersom matte är en hm...lydnadsnörd men blanda lite mer med brukset hela tiden.

  Jag slängde ju in en anmälan till lydnads SM även i år på vinst och förlust eftersom vi bara har haft oflyt på våra tävlingar med låga slutresultat och idag kom beskedet -vi står faktiskt som sjunde reserv så det kan ju faktiskt bli ett SM för oss i år igen!

  Men träna elitlydnad det kommer vi inte göra förens ett pass. några dagar före i fall vi skulle komma med.

  Nu har vi ju kommit med på en spårtävling och det ska bli jätte spännande att se hur det går -jag hoppas bara att knä håller!! Har även anmält till några fler men det känns så trist eftersom det är så svårt att komma med.

  Nedan: Zorro min brorsas dobberman -fullt ös på inkallningen!!

  120501_Zorro_galopp

  I måndags så träffades jag och Lena med Kryddisen och ja..... inte blir man förvånade att sju timmar bara svischade förbi, vi tränade en hund i taget, analyserade, tog två snabb fika och sen på´t igen.

  En härlig dag med många bra verktyg att fortsätta träningen en hel del aha-upplevelser både med Mini och Maxi och yes jag längtar redan till nästa gång vi träffas som blir redan om ett par dagar.

  Nu är det ju snart dax för vår årliga tripp till ”Hököga” och det ser jag fram emot och tanken är nog att lägga mest fokus på hur jag ska gå vidare med lilla Mini och det ska bli skoj att se hur han gillar camping livet men så cool som han är så tar han väl även det med en klackspark och med humöret på topp!!

  120501_Amaroq_rumpaupp_apportering