Bloggkalender

«juni 2012»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Midsommar!!

  2012-06-26 19:45 | 1 kommentarer

  En lugn och skön midsommarhelg har vi haft!!

  Fredag en god midsommar lunch intogs och avslutats med jordgubbar och grädde sen en tupplur i hammocken som var pricken över i och kvällens övriga aktiviteter håller vi tyst om hm....!

  Lördag en träningsdag med bästa vännerna, -en givande heldag med träning, fika och diskussioner på hög nivå, där vi filmade Minis träning och delar av den filmen finns under fliken: Mina videoklipp!

  120618 Amaroq huvud

  Söndag en trevlig dag i skogen med uppletande och spår.

  Måndag hu då....- himmelen öppnade sina portar under precis hela dagen och aktiviteterna fick bedrivas inomhus i form av hus röjning och lite klicker träning i form av kontakt, fjärr och ”alla fyra tassarna” i liten balja!!

  Tisdag uppehåll största delen av dagen och då passade vi naturligtvis på att ta en tripp till klubben för lite träning med goa vänner!!

  Morgondagen nja då blir det nog lite hemma pyssel både ute och inne och en tur till skogen och vips sen var de fem dagarnas ledighet över!!

  Till helgen så är det dax för DM och jag har lite huvudbry om jag ska åka eller inte hm....vi får se vad de inre känslorna säger!!

  120618 Baqqi sitt i skog


  Regn och åter Regn!!

  2012-06-18 19:14 | 4 kommentarer

  Dagarna och livet fortsätter att susa fram i hög hastighet och med tanke på vädret så känns det som om det går så fort -som om hösten är på väg med stormsteg -uähhhäää...jag vill inte ha vinter snart igen!!

  Helgen som gick var vi åter ute efter vägarna igen, det blev tur och retur Borlänge gånger två!! Jag anmälde ju Baqqi på vinst eller förlust till årets lydnads SM trots att vi haft oflyt och otur under hela säsongens lydnadstävlingar och när SM närmade sig så visade det sig att vi stod som fjärde reserv och på fredagens lottning så stod vi som tredje reserv och där blev vi kvar ända fram till starten på lördag morgon.

  För vår del så kändes det på ett sätt skönt med tanke på att himmelen åter igen öppnade sig när det var dax för lydnaden att starta och Baqqi gillar ju inte regn och hade förmodligen inte gjort en 100% prestation.

  Dessutom så känns det fortfarande som om Baqqi behöver en längre återhämtning från elit lydnaden så nu får han fortsätta vila från den så tar vi nya tag lite lägre fram i höst!

  Det blev två trevliga dagar på årets SM -att bara flanera runt och kika på så många fina ekipage är så inspirerande. Maria och Ylle visade åter igen var dom hörde hemma dvs överst på pallen -bara att lyfta på hatten och buga till två kanon fina tävlings prestationer!!

  Amaroq har dessa dagar stiftat bekantskapen med sitt första SM och det gjorde han som den coola grabb han är på ett fint sätt -han var totalt oberörd av alla människor, hundar, musik och agilittyns högljuda speaker som med sån inlevelse refererade varje lopp!

  Lillgrabben hade bara ögon för sin matte och vi passade naturligtvis på att träna lite diverse saker och belöna med lite nya leksaker som naturligtvis hade inhandlats på plats!!

  Idag blev det lite uppletande träning för båda Mallenutterna och ett nytt upplägg testades och båda två jobbade kanonfint med hög intensitet och med fullt fokus!

   Nedan Amaroq full fart in!

  120618 Amaroq uppletande 1

  Nedan Baqqi -trädkramare?Nej han hann väja!!

  120618 Baqqi uppletande1

  Vi har ju två veckor på oss att få lite ordning på vårt uppletande -för sista helgen i juni är det dax för DM i Falun och det vore ju skoj att både ha framspår, alla pinnarna och ett bra uppletande!!  

  Tack Helena för fotohjälpen idag!!

  Nedan Baqqi pigg o gla!!

  120618 Baqqi belöning uppletande

  Nedan Thelma still goning strong!!

  120618 Thelma uppletande


  På turné igen

  2012-06-10 19:26 | 5 kommentarer

  Uj vad vi flaxar och far!

  I fredags så var det dax att dra på turné igen, denna gång styrde bästa Lena med Kryddan, jag med Mini och Maxi kosan mot Ludvika, vi kamperade på ett fint vandrarhem som låg bara 600 meter från brukshundsklubben -kunde inte bli närmare och bättre!

  Lilla Mini börjar bli riktigt berest och en cool vandrarhems gäst och är bara go och glad vad vi än är någonstans!!

  En kort och snabb träning på klubben på fredag kvällen och som avslutades med lite mat och hundsnack.

  Lördagen bjöd på strålande sol och vi var tjugo hundar uppdelade på två grupper, jag, Lena och Daniel hamnade i gruppen som skulle starta med lydnaden och uppletande.

  Baqqi kändes inte helt på hugget och hade inte den fina attityd som jag är van vid och hade en del missar på lydnaden men är ändå stabil rätt igenom och fast jag tyckte att han var helt okoncentrerad på fria följet så blev betyget ändå 9-9, framåständandet gjorde han oxå fint med betyg 9-9 resterande moment var väl si så där men vi fick ihop 249.50 på lydnaden.

  120610 Baqqi famåts.

  Dax för uppletande och där dök vårt lilla problem upp igen, Baqqi plockade in fyra föremål varav det sista på tiden 4.55 puh ibland ska man ha tiden på sin sida men betyget slutade på 7.5-8.5.

  Dax för spåret, skulle bli spännande att se om vår påsläppsträning gett något resultat -Baqqi gick ut snurrade lite och gick sen målmedvetet iväg och vid rutkanten bara väntade jag på ”Åter till rutan -bakspår” men det var helt tyst och då kändes det som om dagens största seger infann sig!!!!!!!

  Goa Mallenutten -han svarar så bra på träning när matte fokuserar på att träna lite konsekvent på specifika delar!!

  Ett fint spår som var lite tungt pga kuperad terräng och med mycket högt blåbärs ris så tappade vi två pinnar men vi tog oss runt!!

  Åter till klubben och vid prisutdelningen så visade det sig att det blev repris ”Nedansiljan” Lena med Kryddan på första placeringen och jag och Baqqi på fjärde placeringen men dagens skillnad var att det skiljde bara tio poäng mellan placering 1-4 vilket resulterade i CERT för mig och Baqqi!!

  120610 pusstajm_LenaKryddis

  Ingen lysande slutsumma men jag är så glad åt dom delar som vi lagt ner lite tid på och tränat och som gav fin utdelning dvs påsläppet, fria följet och framåtsändandet!!

  Nu kanske vi ska ta tag i de moment som drar ner vår lydnad och även se över vårt uppletande igen!!

  En trevlig helg igen med härligt sällskap i både Lena, Daniel, Anna och lilla Alexander!!

  Tack och grattis till Lena och Kryddan till dagens vinst och cert och till Daniel som genomförde många fina delar på lydnaden med härliga Baxxe!!

  120610 Baxxe frittfölj