Bloggkalender

«juli 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  En träningshelg i Gävle!

  2012-07-23 10:40 | 2 kommentarer

  Huset på hjul har varit ute på vägarna igen och denna gång styrde vi kosan mot Gävle BK för en liten träningshelg med bästaste Lena och Kryddisen

  Spår, uppletande och lydnad stod på programmet under helgen och mycke träning blev det och som alltid så... givande!! -vi tränade en hund i taget, filmade detaljer, fotade, fikade och diskuterade! 

  Nedan: Amaroq uppletande på gräsplan!  

  (Tack Lena för foto och filmhjälp)

  120721 Amaroq upplet fullt ös

   120721 Amaroq upplet.

   120721 Amaroq upplet,

  Nedan Baqqi!

              120721 Baqqi upplet  120721 Baqqi upplet.

  Nedan Kryddan uppletande!

             120721 Kryddan upplet  120721 Kryddan upplet..

  Nedan Kryddan tung apportering!

  120721 Kryddan


  BruksViljans Kennel läger

  2012-07-14 19:50 | 3 kommentarer

  I tisdags så tog vi huset på hjul och styrde kosan mot Edsbyn!!

  Äntligen var det dax för vårt första riktiga kennel läger med BruksViljans och det skulle bli jättespännande att få träffa alla i kullen, vi har ju träffats några gånger tidigare men då har inte alla kunnat närvara, men nu skulle alla i kullen komma och även mamma Bita och pappa Best!!

  Emelie och Micke bor helt underbart på en stor gård med egen stor appellplan och hur mycket mark och skog som helst runt om för alla aktiviteter som kunde tänkas komma på tapeten.

  Vi fyllde dagarna med både lydnadsträning, ”prova på skydd”, sök, spår, uppletande och lite hanteringsträning, vädret var varierande från både spöregn, åska, sol, värme och en hel del med knott!!

  Emelie och Micke hade fixat och donat med mat, pajer, fikabröd och allt gott som hör till och stämningen var på topp hela tiden, ett mycket lättsamt gäng med många positiva infallsvinklar på träningen och applåderna och hurra ropen på planen och i skogen ekade nog ända ner på ”byyn”!!

  Hur var syskonen till min lilla Amaroq då?

  Ja vad ska jag säga!! En jättefin kull som hade så mycket attityd, vilja, kamp, arbetslust, föriga, ja dom hade mycket av allt och dessutom var allihopa så otroligt fina utseendemässigt!!

  Min lilla gosse är fortfarande minst av hanarna och även den ljusaste av dom alla och han är nog den som är mest lik utseendemässigt mamma Bita, men alla har drag som visar att dom är syskon.

  Allihopa hade redan nu vid tio månaders ålder en sån stor koncentrations förmåga -dom hade bara fokus för sin förare trots att vi applåderade och tjoade hela tiden!

  En stor eloge till Emelie och Frida för denna valpkull/kombination -det känns som om denna kull har hur mycket potential som helst och säkerligen kommer gå till historien på många sätt!!

  Och inte nog med det -vilka förare alla dessa hundar har!! -Ett gäng ambitiösa, superduktiga och jättetrevliga förare som verkligen har förvaltat dessa unghundar på bästa möjliga sätt, olika personligheter, men samtliga har en sak gemensamt -ett så stort hjärta för sina hundar -då kan det inte mer än bli bra!!

  Baqqi fick ju vara med på ett litet hörn han oxå eftersom han ”nästan” tillhör familjen -Bita och Baqqi har ju samma mamma och är alltså halvsyskon.

  Vi tränade både lite påsläpp, uppletande och faktiskt ett pass sök, vilket Baqqi inte gjort på ja säkert ett år och det tyckte han var riktigt skoj och hm...visst blir jag sugen på att ta upp söket igen med Baqqi men nja tiden räcker inte riktigt till för det just nu!!

  Amaroq fick träna spår, lydnad, uppletande och även prova på att bita och leka lite med Jonas -som är en otroligt duktig figurant som verkligen kan läsa varje hund så inget blir fel.

  Amaroq & Jonas.

  Amaroq & Jonas

  Jag fick även en hel del mycket tänkvärda tips i spårskogen som jag verkligen ska ta till mig och jobba efter och efter att ha sätt Anders malle i spåret så kändes det bara så rätt -nu har jag verkligen en målbild hur jag vill att det ska se ut!! Tack för det Anders!!

  Nu hoppas vi verkligen att traditionen har startat så vi kan få se fram emot ett nytt kennel läger i Edsbyn nästa sommar.

  Tack Emelie och Micke och alla ni andra BruksViljor för dessa dagar och förhoppningsvis på återseende snart!!!

  Fler foton från lägret finns HÄR!

  Emelie Tack för oss!


  DM Falun 2012

  2012-07-01 21:28 | 2 kommentarer

  I helgen så var det dax för DM i Falun!

  Hade inte riktigt lust att åka och tävla egentligen men vid närmare eftertanke så tänkte jag att kunde ju åka upp och köra lördagens special med spåret och uppletandet.

  Sagt och gjort i spöregn så drog jag med Maxi och Mini de tio milen till Falun, ju närmare Falun vi kom så avtog regnet med det var fortfarande gråmulet över hela himmelen och det duggade på friskt.

  Vi drog startnummer tio och efter mycket kringelkrokande och åkande upp i skogarna runt militärens område kom vi till vad som kändes som världens ände -till och med värre än Kopparbergs djupa skogar!!

  Påsläppet tja lite bakslag ska man väl ha i träningen för det vart ut check vänster och iväg höger -”Åter till rutan bakspår”!!!

  Nåväl iväg åt rätt håll -sen då ja summa summarum tre pinnar borta och ett spår som hm...nu lämnar vi det!!!

  Åter till klubben, dax för uppletande -tveksamt hur jag skulle göra, ta det som en träning och belöna mitt i eller hm....!!

  Fina Baqqi går ut och jobbar så fint men trött i kroppen och har inte riktigt fart i benen, men det kändes ändå så bra, så vi körde på!

  Vi har ju haft lite strul på uppletande och det kändes som om vår träning gett bra resultat för dagen!!

  Resultat fyra föremål och betyg 9-9 härligt!!

  Hem och vilade och klurade på om jag verkligen skulle åka upp och köra lydnaden på söndagen, men efter lite telefon diskussioner så beslöt jag mig för att åka och prova ett litet nytt upplägg mellan momenten!!

  Vi låg ju på 13 plats och eftersom det var omvänd startordning så gick vi ut som startnummer 6!

  Baqqi kändes skapligt pigg men inte helt den där rätta attityden som jag vill ha i lydnaden, men jag vet ju att han är rätt så stabil hela programmet igenom med hm.. vissa svagheter!!

  Med våra poäng på lydnaden så traskade vi faktiskt upp till en 5:e placering av 19 startande och inte nog med det vi ingick oxå i laget som tog DM Guldet till Avesta BK så lite bra var det ju att vi åket trots allt och framförallt så hade vi en trevlig dag tillsammans med både gamla och nya bekanta!!

  Nedan Baqqi framåtsändande!

  Tack Irma för hjälpen med fotograferingen!

  120701 Baqqi framåts Falun

  Även ett stort Grattis till Staffan och Quintus som blev DM mästare i sök och Kurt och Okey som blev DM mästare i spår, storslam till Avesta BK -härligt jobbat alla!!

  Härliga Amaroq fick åter igen vara ute på resande fot och stifta bekantskap med nya platser och med nya människor och det gör han med bravur!! Så härlig och så med på alla noter oavsett var vi än är!!

  120701 Amaroq Falun