Bloggkalender

«september 2012»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Grabbarna Grus!!

  2012-09-25 21:16 | 2 kommentarer

  Grabbarna Grus och deras matte njuter av dagarna för fullt för tillfället!!

  Vi motionerar både med cykel, långa skogspromenader och tränar lite lydnad uppletande och något spår då och då!

  Det känns ju att hösten är på G och vi är på väg ner på lite sparlåga på träningsfronten, visst vi har några tävlingar kvar, en elit spårtävling för Maxi och sen lite lydnadstävlingar står på agendan!!

  -Japp vi ska leka lite med fjoll lydnaden igen -mest för att jag tycker den är så himla skoj!!

  Sen är Maxi så otroligt pigg för tillfället -han är rent ut sagt helt galen men på ett roligt sätt, han gör allt så rätt men med en så galen attityd!!! Så varför inte prova några elit tävlingar -det kan både bli galet bra eller galet fort och fel!!

  Mini då -ja lilla Mini haha.... -han är om än ännu mera galen än vad Maxi är!! Han formligen sprutar av energi och ibland vet han inte vad han ska göra för att få utlopp för allt som spritter i både huvudet och benen!!

  Träningsmässigt så blir jag bara så glad av den lilla tokskallen, han gör allt -precis som Maxi fort, galet och med en attityd som bara sprutar självförtroende!!!

  Har funderat lite på tävla eller icke tävla i år och appellen tror jag vi får lova att vänta med till våren -dels så finns det inga som passar på mina lediga helger eftersom vi har en hel del inbokat redan bland annat MH i oktober och det ska bli så spännande att få se hela kullen, sen lite annat skoj som vi ska göra!

  Vi får väl roa oss med lite lydnadsklasser i stället och Minis favoritmoment är fortfarande rutan -idag kastade han sig ur bilen, rusade in på planen genom gruppen av träningskamrater och rakt in i rutan och stod där och såg så lycklig ut -min lilla lydnadsfjolleMini!!!!

  120900 BaqAm 2

  120900 BaqAm 3


  Flera dagars jobb!!

  2012-09-18 21:44 | 3 kommentarer

  Under flera dagar så har jag ägnat mig åt storstädning både ute och inne!

  -Allt var inför dagens besök i toppskick, prydligt och skinnande rent, en gräsmatta som var väl trimmad och en husfasad som glänste nytvättad, husvagnen parkerad i carporten och även bilen på plats i carporten, gäststugan renskrubbad och hundarna undanstuvade!

  BaqAmaq profiler

  Jaha flera dagar slit -för tio minuters besök som enligt uträkning blev 200 kronor i minuten -japp det var vad dagens mäklare/värderingsman tjänade på sitt besök här på Ängestorp!!

  Snopet tja men allt jobb är ju inte förgäves för nu behöver jag inte lyfta ett städfinger på länge utan kan från och med idag njuta av höstens vackra färger, dagarnas klara höstluft och mina fyrfotade vänner!

  120900 Trädgård

  Varav detta slit då? Tja jag har ju byggt och donat lite och det var på tiden att göra slag i saken och få gården omvärderad och eftersom en ny värdering inkluderar hela gården, inte bara det man har byggt så måste allt ju vara i toppskick! Men värderingen gällde egentligen bara carporten och gäststugan!! 

  Nu har vi nya spännande projekt på gång och ja.... -var, vart och när ja det får framtiden utvisa!

  120900 Trädgård 2

  Avnjuter nu flera dagars slit med en god nyttig belöning!!

  120900 Kvällsmaten


  Opps... länge sen sist!!

  2012-09-04 16:00 | 5 kommentarer

  Tja det kan bli så -inte för att det inte hänt något utan snarare tvärtom -det rullar på utav bara sjutton med allt!!

  Både Mini och Maxi är jättepigga och går framåt hela tiden i träningen, med Maxi så blir det ju mest finlir av detaljer och motivationshöjande träningar som är korta och effektiva med hög attityd, tyvärr så kommer ju hösten med stormsteg och vi får se om vi kommer med på någon mer elitspår tävling.

  Mini då -ja lilla Mini han tuffar på framåt eller nja tuffar på hm...allt går snarare i 220, vi spårar, tränar lydnad, leker och har skoj, har även börjat öka på motionen, jag är ju av den åsikten att man ska vara lite försiktig tills dom blir runt året innan man börjar belasta dom med kontinuerlig hårdare motion.

  Nedan: Cykel premiärturen med två galna MalleNutter samtidigt!!

  BaqAmaq cykeltur 120904Tränat med goa vänner har vi naturligtvis gjort och framförallt så har vi träffat Lena med Kryddisen regelbundet och det har naturligtvis varit jätteskoj -av någon konstig anledning så åker jag alltid ifrån dom träningarna med en sån härlig känsla -troligen för att vi tänker så lika och vill så lika med vår träning och att vi så gärna petar i detaljer som gör momenten så bra i helheten!

  Lena Kryddan 9I fredags morse så styrde vi kosan mot Axevalla och årets största hundupplevelse -Bruks SM!! Tre härliga dagar som kantades av många skratt, shopping och att försöka hålla reda på alla bekanta som skulle tävla i olika ringar.

  Det blev lite stressigt att skynda upp till uppletanderutan, ner till ringarna för att ha koll på lydnaden, kolla skyddet och Ipo -phu.... men skoj var det och alla gjorde så fina insatser oavsett placeringar -för hur det än är så är det vägen till ett SM som är det stora jobbet sen så är det både dagsform och lite flyt på dagen som avgör placeringen!! Alla deltagarna har faktiskt vunnit en stor seger som bara kvalat in till SM!!

  Nedan: Lena och Kryddan gjorde en fin debut på årets SM och det kommer garanterat inte vara deras sista SM tillsammans -ett prydligt härligt ekipage med en fin fin attityd!!

  Lena Kryddan 1

  Vår egen klubbkamrat Staffan med Quintus gjorde ett kanonfint sök och en fin lydnad i värsta spö regnet -men dom höll i hop och det resulterade till en tredje placering och uttagning till Nordiska Mästerskapen -Vi lyfter på hatten och Gratulerar STORT!!Staffan & Quintus 1

  På årets Bruks SM var även Baqqis bägge brorsor med Lei-Anns Besk i skyddet och Lei-Anns Bosse i IPO, självklart så försökte jag även att hinna se bägge på planen men missade tyvärr Besk i skyddet men hann se deras lydnad och hm...ja kolla själva nog finns det vissa likheter på bröderna allt!!

  Nedan: Lei-Anns Besk

  Stort Grattis till Ronny och Besk som placerade sig på en fin 4.e placering!!

  Ronny & Lei-Anns Besk 4

  Sen den stora frågan skulle Towa och Arko kunna prestera på ett lika lysande sätt som förra året i skyddet? Skulle Arko hålla utan att göra sig illa, det var min värsta fasa med tanke på att dom har haft sån otur med skador och elände under precis hela våren.

  Men det gjorde dom och efter en fin lydnad, avsök, spår och upplet så går dom in på skyddsplanen som sista ekipage och levererar ett skydd som gott och väl räckte till att behålla Guldet även i år!!

  Vi lyfter på hatten och bugar djupt för deras prestation och framförallt att Arko inte gjorde sig illa!!

  Stort Grattis Towa och Arko till ert Guld i SM även i år och även till uttagningen till Nordiska Mästerskapen i skydd!!

  SM Guld Towa Arko

  Sist men inte minst på årets SM -härliga Frida med Amaroqs pappa Best går in och levererar en bra lydnad och ett bra skydd och trots lite missar på resten av specialen så placerar dom sig på pallen på en hedrande tredje plats!! 

  Och självklart blir vi lite extra rörda av Fridas ödmjuka sätt och hennes tillit till sin underbara hund Best! Stort Stort Grattis till er!!

  Frida & Besten

  Årets SM ledde mot sitt slut och vi packade bilen och drog hemåt och för min del så var det bara att ladda om batterierna för på måndagen som kom Yvonne med Cibel och Anette med Nova på besök och vi ägnade tre dagar åt lydnad, spår och uppletande och det var tre trevliga dagar med intensiv träning, god mat och hm... Whisky!!

  Nedan: Hårdkörning av Yvonne och Anette hihi!!

  Yvonne & Anette motionerar

  Började ju tyvärr redan på måndagen känna mig rejält förkyld och trots starka och heta drycker, vitlök och min specialkur så var förkylningen ett faktum men eftersom jag inte hade tid att vara sjuk så var det bara att bita ihop, så när mitt Norrlandsbesök drog hemmåt så styrde jag huset på hjul mot Flikens kursgård, jag skulle nämligen ha hand om brukslydnaden på årets riksläger för Australian Shepherd klubben!

  Tre dagar med en grupp på 8 ekipage där de flesta hade haft hundar och tävlat på hög nivå tidigare och som nu låg på lite olika nivåer med nya hundar allt från appell till elit och sen ett ekipage som tränade elitlydnad!

  Ett härligt gäng som hade otroligt härliga hundar som hade mycket fina egenskaper i både form av kamplust, föremålsintresse och som var föriga -och jag önskar dom stort lycka till på tävlingsbanorna runt om i landet!!

  Mini och Maxi fick ju under dessa dagar vila men lite lydnad hann jag med och en morgon körde vi uppletande i gruppen och då fick mina två MalleNutter vara med och leka lite och Maxi gjorde ett mycket fint uppletande och ja Mini skötte sig strålande han oxå på den nivå han är på just nu!!

  Nedan: Mini mys i husvagnen!!

  Amaroq sussasött

  När jag sen styrde kosan hemåt så var det liksom legitimt för förkylningen att verkligen bryta ut och nu har jag tillbringat tre dagar sittande i soffan eller i sängen och bara tyckt synd om mig själv!!

  Men men allt går över med tiden även en förkylning och om jag ser bakåt i några veckor så har jag haft det så roligt med alla nya upplevelser, härligt nya bekantskaper  och mycke härliga hundintryck!! 

  Fler foton finns i BildGalleri Bruks SM 2012 och i BildGalleri träningsvänner