Bloggkalender

«oktober 2012»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  BruksViljans A-kull på MH

  2012-10-16 20:46 | 3 kommentarer

  Jaha då var ytterligare ett steg avklarat i de ”måsten” som en unghund ska gå igenom, dvs MH!

  I fredags så packade vi bilen full och styrde mot Järvsö, Emelie vår uppfödare hade fixat MH i Bollnäs regi men på Järvsö Bk.

  Inkvarterade mig på ett vandrarhem mitt inne i Järvsö och for sen vidare till klubben för att träffa de andra och vi tillbringade kvällen med att träna lite lydnad och sen äta en bit mat.

  Hela kullen förutom en hund (som på grund av skada ej kunde delta) skulle närvara och det var med stor spänning som jag -nej vi alla såg fram emot att se hur unghundarna skulle lösa uppgiften.

  På morgonen så startade vi upp klockan 08.00 med första hund och för att göra en lång historia kort så kan jag bara åter igen säga vilken otroligt härlig kull!!

  Det var en fröjd att se alla hundarna, fulla av livsglädje, balans, koncentration, mycket av allt men i en så balanserad form, alla var öppna och sociala, hade en fin social lek och bjöd hela tiden upp till lek och kamp.

  Visst plockade dom fram mycket och fort gick det, men ingen hade några kvarstående av varken rädsla eller aggression och naturligtvis hade alla ettor på skotten!!

  Kan tänka mig att figgen på avståndsleken var en aningen mör på kvällen efter att ha haft en sån rejäl kamp med sex stycken kampglada mallar som gjorde allt för att vinna kampen!!

  Till och med beskrivaren var förundrad över att en hel kull kunde vara så jämn och ha så mycket av allt men på ett så bra sätt!!

  För min egen del så blev jag så glad av att se min lilla Mini göra ett MH som i mina ögon passade mig och mina ändamål så ypperligt -han gjorde det med bravur och löste allt på ett sätt som man bara kan le åt -svansen gick hela tiden och han provade först att gå på den sociala linjen och när inte det räckte ja då blev han oxå lite arg men även där inga kvarstående rädslor eller aggression och han löste i princip alla uppgifterna själv -han är verkligen så grundtrygg och cool min lilla Mini!!

  På kvällen så firade vi allihopa med en god middag inne i Järvsö och sen åkte några hemåt och vi andra återvände till klubben, vi var några stycken som skulle stanna till söndagen och träna på fm.

  Under lördagsnatten så visade sig kung Boré och dom fina planerna och träden var på morgonen täckta av blötsnö så hundträning kändes inte så lockande utan vi packade ihop och drog hemåt under förmiddagen.

  En härlig helg som kantades av lite missöden vi inte behöver parata högt om haha...- men det uppvägdes av fröjden att se BruksViljans A-kull göra ett MH med bravur och som jag sagt tidigare denna kull är helt klart något utöver det vanliga och med tanke på vad dom presterat hittills så kan man ju bara fundera på hur det kommer sluta om alla får fortsätta i samma anda och vara friska och hela!!!!!

  Dom är ju bara 13 månader men gjorde ett så jämnt och fint MH och det är bara att lyfta på hatten och gratulera Emelie och Kennel BruksViljan till en riktigt riktigt bra kull!!

  Sju hundar, 13 månader, 6 st Gdk mental status med 1:a på skotten, fyra st tävlat lydnadsklass I med första pris i debuten, tre stycken uppflyttade ur appellen!!!

  Stort Grattis till er alla och tack både uppfödare, ägare, förare, norrbagge och trollmor för åter igen en härlig helg i BruksViljans anda och nog är kennelnamnet helt klart passande för viljan ja det finns det gott av i både förare och hundar!!!

  Nedan BruksViljans Accaj

  121013 Accaj

  Nedan uppfödare Emelie och snygga Accaj

  121013 Emelie och Accaj

  Nedan Frida och Amen (Grattis till söndagens uppflytt till lägre klass spår!!)

  121013 Frida och Amen

  Nedan Glada Pia och härliga Yalle

  121013 Pia och Yalle

  Nedan Anders med fina lilla Apache

  121013 Anders och Apasch


  Hösten är här!!

  2012-10-07 18:42 | 6 kommentarer

  Ja hösten är här och med den en massa vackra färger i skog och mark och naturligtvis så har jag ju kameran med mig när vi är ute på våra promenader!!

  Jag älskar verkligen att fota och både Mini och Maxi är så tacksamma att fotografera då dom gärna leker linslusar på alla sätt och vis!

  121007 Amaroq3

  121007 Baqqi3

  I fredags och lördags så var det dax för lydnadstävlingar i Avesta och jag och Mackan var TL och allt flöt på bra i alla klasserna och trots att planerna var rätt så leriga så blev det en hel del fina resultat och grattis till mina klubbkamrater som tävlade i både I-II-III.

  På fredagen var det också Mini´s debut på tävlingsplanen och ja vad ska jag säga -han gjorde det med bravur med tanke på att vissa saker inte är helt klara och ska inte vara helt perfekta när man bara är ett år!!

  Som tex ingångarna som kan bli både sneda och lite bakom men det är inget jag fäster så stor vikt vid just nu utan det finslipar vi till sen.

  Motivationsmässigt så är han helt underbar, svansen går hela tiden och det bara lyser i ögonen på honom av arbetsglädje och hela hunden utstrålar att livet leker!!

  Hur gick det då? Jo min lilla MiniMalle vann sin klass på 183.50 poäng och jag kan bara säga jag älskar verkligen den hunden!!!

  Nedan: Amaroq lydnadsklass I

  Tack Irma för fotohjälpen!

  Amaroq debut.

  121006 Amaroq2

  Mini & Maxi njuter av hösten!!

  121007 BaqAmaq 3