Bloggkalender

«februari 2013»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728

Arkiv
2016
2015
2014
2013
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Solen skiner!

  2013-02-25 20:17 | 3 kommentarer

  Åh….-idag sken solen när jag vid lunch tid klev ur sängen -upp fort som sjutton, i med en lätt lunch bestående av gröt och en kopp kaffe och sen ut på tur med doggsen!!

  Takdropp och en sol som värmde -äntligen en hint om att våren kanske finns där runt hörnet!!

  Längtar efter barmark och att kunna gå och träna varsomhelst utan massa snö och halka!

  Den här vinterna har jag blivit så bortskämd med att träna inne i värmen utan kyla, blåst och snö men förra helgen så blev det faktiskt ett pass lydnad ute på en parkering i Avesta med en av mina favvo träningskamrater som jag träffar aldeles för sällan.

  En bra träning där goda tips delades och analyserades och dagen slutade med årsmöte och smörgåstårta!

  Och ja jag sitter kvar som ordförande även detta år och nu ser vi fram emot ett år som troligen kommer bli betydligt trevligare och vi hoppas på ett bra år för alla våra medlemmar.

  I fredags så hade vi bokat en heldag i Fagerstas fina hall och efter en snabb genomgång av dagen så startade vi upp direkt kl 08 med första hunden -vi körde igenom alla hundarna en och en och la även in platsliggning och sitt i grupp. Avbrott för lunch mitt på dagen och sen full fart igen!!

  En bra dag som alltid går för fort även fast vi var där mellan 08-17 -kan det vara för att hundträning är så kul??

  Helgen tillbringades på mitt arbete vilket gjorde att jag tyvärr inte kunde närvara på helgens sökträning men så är det och så kommer det bli när man har ett jobb som inte är på normala tider -bara att gilla läget och köra när det går!

  I söndags så styrde vi åter igen kosan mot Fagersta för att delta på domar konferans, intressant att se och lyssan på hur ca 15 stycken domare hade många olika argument och förklaringar till varför de satt de betyg de gjorde på de olika momenten!

  Den här veckan så har vi ett två timmars pass inbokat i Fagersta och lika så veckan därpå -sen kanske kanske det kan finnas en möjlighet att snö har börjat töa undan så man kan vara ute och träna men bakslag kommer naturligtvis men våren är ändå på väg!!

  Mitt   !!

  130221 Amaroq hb

  Mitt   !!

  130221 Baqqi


  Sökträning å lite lydnad!!

  2013-02-12 11:06 | 2 kommentarer

  Fredag em tillbringades tillsammans med Towa och Sofia här hemma hos mig för att gå igenom och räkna ut resultaten för årets HH, med äppelpaj och miniräknaren i högsta hugg så avklarade vi all kategorierna och fixade diplom så nu är det klart till årsmötet.

  I lördags var det tänkt att jag skulle åka och tävla med Maxi men när jag masade mig ur sängen tidigt tidigt på morgonen så insåg jag dels att jag inte kände mig riktig kry och sen när jag kikade ut så vräkte snön ner och en efter en snabb koll på Fc där information fanns att det var -15 i Rättvik så var beslutet enkelt -ingen tävling idag, det är riktigt värt att åka i snöstorm i 15 mil för en lydnadstävling!

  Nä vi väntar nog tills det blir lite varmare så man kan njuta lite av tävlingsdagen istället!!

  Det fick bli en lugn dag hemma i stället och det är ju inte fel det heller ibland.

  På söndagen så packade vi ryggsäcken och drog i väg till skogs! Skulle för första gången på evigheter träna sök igen!!

  Har ju funderat hit och dit och insett dels att jag saknar mina sök kompisar jättemycket och sen att jag måste ut och göra något mer än hm... bara tralla runt på en slät grön inomhusmatta!!

  Jag gillar verkligen att träna lydnad och har två hundar som oxå gillar det men samtidigt så är både söket och spåret så skoj och sagt och gjort -mot sökskogen!!

  Eftersom det var ett bra tag sen jag tränade sök så kände jag mig lite ringrostig och valet föll då på att Baqqi fick gå ett pass -han är ju rutinerad och oj vad skoj han tyckte det var!!

  Han fick sex skick på fulldjup med bara hitta övningar och han gick så rakt och fint sen att avsluta på favvo figgen var en höjdare!!

  Men suck två hundar och då till valet vilken hund ska jag fortsätta med!!! Får fundera till nästa gång!!

  Skoj var det i alla fall och nöjd kröp jag sen ner i soffan efter fyra timmar i skogen!!

  Måndag dax för lydnadsträning i Fagersta -hade även denna gång bokat en timme själv och sen två timmar med träningskamraterna!

  En riktigt bra träning blev det och med Mini så fortsatte vi både med lite bruks moment och med div lydnadsmoment för klass III-elit.

  Med Maxi så fortsatte jag med gas och attityd i alla moment, vilket inte behöver tränas på Mini eftersom han har en full gas i allt hm....!

  En bra träningsdag!!

  Nu är även boendet bokat till årets höjdpunkt -Bruks SM som i år går i Mantorp och det ska bli så skoj men först ska våren komma och det känns för tillfället väldigt långt bort när man kikar ut genom fönstret!!!!!!

  130211


  Träning Träning å Träning!!

  2013-02-05 20:32 | 1 kommentarer

  Dax för träning i Fagerstas fina hall igen!

  Denna gång hade jag bokat en timme själv innan träningskamraterna kom för två timmar gemensam träning.

  Passade på att köra de fart moment som kräver lite utrymme och lite våldsammare belöningslekar och både Mini och Maxi var gasade och taggade till max, härligt att kunna nyttja hela hallen själv!!

  Började med lite nya moment på Mini och vad den hunden imponerar med att svara så positivt -Mini är ingen lätt hund men jag tror jag funnit det fungerande träningstänket vad gäller honom -paketera samtidigt som vi bibehåller gas och attityd och hela tiden öka koncentrationen genom att han får lägga fokus på tex en leksak -fungerar kanonfint!!

  Han är så härlig min lilla MiniMalle!!

  Maxi var fint taggad och gjorde flera moment så fin sen kommer vi till kommendering i Z-rutan då kan han åter igen inte sitt!! Han gör det så fint utan kommendering -analys: säger jag annorlunda när jag blir kommenderad, går jag annorlunda, känner han tryck, blir det för monotont? Hm.... bara å slänga på ett dk på nästa tävling igen då!!

  En kanonbra tränings eftermiddag och för en gångs skull sover nu båda hundarna sött!!  

  SnyggMallen måste ha ett snygghalsband oxå!!

  120205 Amhalsband