Bloggkalender

«mars 2013»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv
2016
2015
2014
2013
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Quai

  2013-03-30 16:55 | 3 kommentarer

  Idag är en dag av saknad och sorg!

  Idag är det två år sedan min älskade Quaisan fick somna in här hemma!

  Än idag kan jag känna saknaden av hans varma blick, hans mjuka päls och hans livsglädje som trots smärta lyste i hans ögon -mitt moln på min himmel!!

  index_quai_pinne_havet


  En hektisk helg på resande fot!!

  2013-03-20 20:34 | 2 kommentarer

  Det började redan på torsdagen med en träff i Fagersta hallen med Pia och härliga Yalle -som är Amaroqs brorsa!! Tre timmar med härlig hundträning och det var så skoj att se alla fina detaljer som ekipaget hade jobbat fram och vilket härligt samarbeta dom hade -så roligt att se!!

  Det fanns en hel del likheter mellan brorsorna men oxå en del olikheter men så fina och med härliga attityder på båda två!!

  En jättetrevlig eftermiddag med både givande och tagande -tack Pia det lär vi göra om!!

  På fredag så styrde vi bilen mot Edsbyn, en lugn och trivsam resa upp med en bra ljudbok som sällskap, landade på vandrarhemmet vid 18-tiden, packade in minimalt på rummet med tanke på mina senaste upplevelse så vandrarhem!!!

  Åkte sen vidare till Emelie och Micke för en härlig hundpratarkväll med god mat -jättetrevligt var det -tack för det!

  Lördag morgon kl 06 -temperaturen visade på -18 grader, samling kl 08 i ridhus och där inne var det ännu kallare än ute -hu då nu vill jag ha vår!

  Baqqi gjorde än en gång ett stabilt lydnadsprogram dock med en hel del slarvfel och sen har han ju med åren blivit lite lat och bekväm och ger inte längre järnet i momenten på tävling vilket då ger ett sämre betyg då fart och fläkt premieras!

  Nåväl ett 1:a pris och en tredje placering.

  Sen till dagens höjdpunkt och det egentliga skälet till att vi anmält till denna tävling -bästa Lena med Kryddisen hade äntligen kommit ut på tävlingsplanen i ”fjollerilydnaden” hihi!

  130216 LenaKryddan

  Tyvärr en liten miss på rutan kostade ekipaget ett första pris med futtiga 5 poäng -men för övrigt ett fint program med många fina detaljer -nu blir det till att träna på å ut igen!!

  Dagen slutade med ett besök på Edsbyns fina pizzeria och sen hemfärd igen, ramlade i säng redan vid 21 tiden då jag kände mig slut och på väg att bli förkyld.

  Söndag morgon -vaknade redan klockan 06 hu då -men hopp ur sängen -nu skulle jag ju hinna med en timmes promenad innan vi skulle tillbringa en heldag i Fagersta med bästa ”Hököga”!

  Det blev som vanligt en givande dag med ”Hökens” ögon som kritiskt granskade mig och Amaroqens framsteg eller hm...baksteg!!

  Nu har jag en vecka på mig att fixa min läxa tills nästa gång som är redan nu på söndag -då blir det en tripp till Sthlm för första träffen på vår utbildning -det ska bli jättespännande och förmodligen så givande som jag hoppas!!

  Nedan: Baqqi roar sig när matte kikar på tv!

  130220 Baqqi sofflek

  För övrigt så är det många andra saker på G, nu har jag äntligen gjort slag i saken för att förändra lite av min vardag och det ska bli en utmaning och se vad det leder till! Återkommer om det så småningom!

  Sen ska lilla ToR min Santa Fee få resa vidare till någon annan -så vet ni någon som vill ha en bra bruksbil med nya vinterdäck, servade varje år, hundgrindar, lastgaller och specialdesignad enkel bur i samma färg som bilen så hojta till!!

  Nedan: OBS Ingen av GoKnoddarna ingår i köpet av bilen haha!!

  Amaroq 6 veckor till vänster hade redan bestämt att han skulle åka med Tor hem!

  Bildgalleri_amaroq


  130206

  2013-03-06 21:16 | 2 kommentarer

  Solen fortsätter att skina men snön den ligger envist kvar -men visst den har minskat mycket och man kan faktiskt se lite barmark i skogen där solen värmt!

  Så ha förtröstan våren är på G och bara att solen skiner gör ju att man blir på bra humör.

  Idag blåste det en hel del men det hindrade inte -en stadspromenad med båda doggsen tillsammans med Malin och lilla Chili blev det och lilla Chili är en näpen liten aussi tös på sex månader som gärna ville pussa på dom snygga Mallenutterna!

  Vi tränar vidare och även kikat på lite tävlingar -Baqqi ska ut i en elit lydnadstävling snart -mest för att jag tycker det är så skoj med elitlydnaden och sen är Baqqi riktigt pigg och går fint på lydnaden med hög attityd!

  Förra helgen så startade vi upp vår sökträning lite mer seriöst -Amaroq har ju testat på lite grann men jag har velat lite vad vi ska pyssla med -allt är kul men att ha två hundar i tävlingsbart skick i både bruks och lydnad ställer lite krav på planering och tid.

  Men nu tror jag planeringen är klar -Baqqi får fortsätta med elitspåret och elitlydnaden och Amaroq introduceras i söket men kommer träna spår parallellt och även självklart i lydnaden!

  Jag gillar lydnaden och är ju lite lydnadsnörd som gillar att peta i detaljer och har även turen att ha två hundar som håller för att pillra i allt som krävs för elitlydnaden!

  Åter till turbo Amaroq i sökskogen!!

  Träningen gick bra, vi provade att vinda och vi provade att skicka rakt ut och fast det var ett bra tag sen vi testade på så syntes det på gossen att nosen var på -sen att benen har ett eget liv och att det finns mycket spring i den lilla Malle kroppen ja det är ju bara positivt!

  Amaroq lekte på ett schysst sätt hos figgarna -han kan ju vara lite burdus och hårdhänt så jag visste inte riktigt hur han skulle agera hm...! Men med rutinerade och bra figuranter som kan läsa hund så var det inga problem!

  Lite byte med godis och så vidare på nästa! Jag tyckte han gjorde precis vad som förväntades av honom men ack vad lång väg det är att gå innan det blir en färdig sökhund, det är ju så otroligt många delar som ska fungera och läras in men söket är så skoj och en utmaning att få till på bästa möjliga sätt!

  Under helgen så var vi på en tripp till Västerås brukshundklubb -det var dax för årsmöte för rasklubben Hollandse Herdershond -jag har ju tyvärr inte någon holländare numera men sköter om rasklubbens hemsida och har även hjälpt till i tävlingssektorn tillsammans med Towa och Sofia.

  Hilde Quai´s uppfödare skulle komma och hon höll en intressant föreläsning om avel och ras standard och ja det finns en del att jobba på för att behålla holländaren som den ras den ursprungligen ska vara.

  Det var en intressant dag och vem vet om det kommer en långhårsholländare in i huset igen en vacker dag!

  På tal om en dag! - i morgon den 7 mars är en dag jag aldrig kommer glömma -det var den dagen för tre år sedan som min älskade grönis tik Chessi fick somna in här hemma -en dag av sorg och samtidigt av tacksamhet.

  Tacksamhet av att få ha haft den glädjen och förmånen att ha en vän, en själsfrände som djupt troget följt mig igenom vått och torrt i nästan 13 år!

  "My Angel in the sky You will always be in my heart my love"

  08019_chessi_sol

  Vi har ju även hunnit med några träningar i Fagerstas hall och i morgon är det dax igen för ett fyra timmars pass -det ska bli skoj och nästa vecka har vi en liten Brorsa-träff i hallen och det ser vi fram emot det ska bli så skoj å träffas och se om det fortfarande finns några likheter!

  Snart är det även dax att bli grillad utav "HökÖga" och det ser vi fram emot med både spänning och vånda -haha kommer nog få mina fiskar varma och slita mitt hår -men skoj ska det bli!!

  130221 Amaroq halsbaorange