Bloggkalender

«april 2013»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Arkiv
2016
2015
2014
2013
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Äntligen en ledig vecka!!

  2013-04-23 21:48 | 1 kommentarer

  Oj nu rullar det på bokstavligen talat!!

  Min lilla TOR har nu rullat hemifrån och TOR II har rullat in -Baqqi är lite skeptisk till den nya bilen -han har ju kamperat i TOR I ända från han var en liten valp tills nu!!

  Hämtade bilen i torsdags och naturligtvis så var mina Jeppe grindar tre cm för breda -men som tur är så har jag en pappa som är en hejare på att svetsa så igår så fixade han till dom -så nu sitter dom där dom ska!!

  Nedan: Snabblösning och snabbpackning i TOR II inför helgens sökläger!!

  140419 PåPlats

  På grund av allt strul med jobb och bil så har det legat lite lågt på träningsfronten, men nu känns det som om vi är på G igen!

  Lite spår träning har vi hunnit med och det är underbart att få komma ut i skogen nu när våren är på gång.

  Lydnaden har faktiskt oxå fått stå tillbaka lite under denna period men några korta pass har vi hunnit med!

  Mini´s sökträning har nu tagit fart och i helgen så var det dax för träningsläger i Avesta.

  Det är andra året nu som min hemma klubb ordnar med ett träningsläger -där alla hjälper alla, äter gott och umgås -en kanon fin uppstart på vårens träningar/tävlingar.

  Med 15 ekipage anmälda till söket så delades vi upp i två grupper och min grupp -var ett riktigt kanongäng med hög kompetens och härliga hundar!!

  Nedan: Thomas en klippa -på hög höjd!

  130421 SökL Thomas

  Två dagar med härlig hundträning och min lilla Mini -en blivande sökhund som med bra fart och attityd köpte våra övningar och med en positiv glädje fann figuranterna och kastade sig in i en härlig lek!! Foton från helgen finns HÄR!

  Idag har vi tillbringat hela eftermiddagen på en torr fin plan med fokus på lydnad och Maxi fick gå igenom lite av bruks momenten.

  Mini fick starta upp första passet med fritt följ -en aningen gasad hund hm....!

  De övriga passen varvades med kedja och filmning! -En bra träningsdag blev det!

  I morgon blir det spår och på torsdag så blir det både lydnad och uppletande -härligt nu får det vara slut på vilan!!

  Till helgen så blir det en tripp iväg med TOR II och då står det lydnad på hög nivå på agendan -kan inte bli en bättre ledig vecka än med massa hundaktiviteter!!!


  Nya spännande träningstillfällen!

  2013-04-01 20:00 | 1 kommentarer

  Många härliga träningar har vi hunnit med!!

  Förra söndagen styrde vi kosan mot huvudstaden för uppstart på en special kurs för ”Hököga”!

  Öppnade med en tuff start för Amaroq -fritt följ på ny plats och knappt någon uppvärmning -en test för att se hur lillknodden fixade det!!

  Brukar inte starta mitt träningspass med fria följet då den lille gossen är mer än galet gasad -men tyvärr så startar det flesta tävlingar med fria följet och det är väl dax att få knopp och kropp i balans från start hm...!

  Men gossen höll fint -het men med galet härlig attityd -vi kommer få ett rysligt fint fritt följ när det är klart -det känns ända upp över öronen!!

  Dagen varvades med moment, diskussioner och träningsplanering och en hel del läxor -känns riktigt riktigt bra, kommer skriva mer utförligt om vår träning under Coachnings Utb, men det kommer bli en träningsdagbok mer för mig själv!

  Så nu blir det en annan typ av träning som känns både utmanande och med lite press att få träningen och mitt eget tänk att hela tiden flyta framåt och bli bättre -spännande!!

  Vi motionerar för fullt här hemma och på våra träningspass så har jag full koll på var snön börjar försvinna och var man kan börja med lite längre spår och uppletande!

  Hittade en riktigt fin uppletande ruta häromdagen och den vallades med fulldjup och full bredd och både Mini och Maxi sträckte verkligen ut i full fart när dom äntligen fick springa på barmark!!

  Index dagens uppletanderuta 130230

  Idag 1 april har vi tillbringat en heldag i Gävle med Lena och Kryddan och det var som alltid så givande -vi tränade på effektivt med en hund i taget!

  Maxi fick känna på lite nytt träningsupplägg som gjorde att han såg inte bara lite snopen ut utan mycket snopen ut men svarade bra på träningen och det var bruks momenten som stod på agendan!

  På en rutinerad hund gäller det ju att hitta på saker för att få honom att både skärpa till sig och bjuda till och inte bara gå å såsa sig igenom momenten!!

  Nedan: Baqqi fin position och med bra attityd!

  130401 Baqqi 3

  Mini -ja lilla galna Mini började dagen med ett pass fritt följ på sju minuter utan belöning och tro inte att han lackade ur -nejdå bara mer och mer taggad haha!!

  Varvade dagen med lite blandning av lydnads momenten och bruks momenten och han känns bara så underbart galet glad!

  Nedan: Amaroq fin position och hm.....-galen attityd!

  130401 Amaroq 3

  En härlig dag som gör att man med lätt och glatt sinne kan styra bilen hemåt full av inspiration och tränings sug!!

  Nedan: Kryddan 16 kg -tung apporten 4 kg!!

  130401 Kryddan 1