Bloggkalender

«maj 2013»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Arkiv
2016
2015
2014
2013
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Appell Klass Spår

  2013-05-30 22:18 | 0 kommentarer

  Puh nu är appellen avklarad!!

  Samling kl 09 på Ockelbo Bk -lagom tid för en morgontrött förare!!

  Snabb genomgång och sen ut till skogen för spår -MiniMallen hade start nummer fyra -perfekt då hann jag blåsa ur honom med lite koncentrationsövningar och lite lek!

  Han har blivit betydligt bättre i spåret men det går fortfarande fort fort fort!! Tur han har så stort föremål/pinne intresse så han missar inte pinnarna fast det går undan i spåret!!

  Betyg Spår: 10-10

  Åter till klubben för budföring -Minimallen älskar att springa och har inga problem att springa till mottagaren men sen är det stopp!

  Är man lydig så är man och matte har inte kallat in å då sitter man kvar!! Nåväl ett dk hos mottagaren på march sen iväg!!

  Betyg: Budföring 9-9

  Sen dax för platsliggning och nu var magen i uppror, fasen vad jag ogillar detta moment!!

  MiniMallen är stadig på platsen och är tränad med provokation men kommer någon fram till honom nja då blir det inte skoj!!

  Alla hundarna låg fram tills det var ca 30 sekunder kvar då far schäfern som ligger som nr två iväg som skjuten ur en kanon -långa halsar blev det på de övriga hundarna men alla låg kvar puh!!

  Betyg Platsliggning: 10-10

  130525 Appellen Amaroq linf

  Nu det skojiga kvar -jag älskar verkligen att gå ut på planen med denna hund -en sprängfärdig dynamit bomb som med varlig fast hand ledsagas genom programmet och som genomför lydnaden på ett prydligt sätt med hög attityd!!

  Linförighet

  9.0-10

  Framförgående

  9.0-8.5

  Platsläggande

  10-9.5

  Inkallning

  9.0-9.0

  Apportering

  9.0-7.0

  Hopp

  10-10

  Plastliggning

  10-10

  Summa Lydnad: 215.00 Poäng

  Summa Special: 88.00 Poäng

  Totalpoäng: 303.00 Poäng 1:a Placering och Uppflyttad!!

  Härliga lilla MiniMallen så pigg och glad men ändå lite trött i kolan -inte lätt när man inte är så gammal och ska hålla ihop en hel dag i brukset!!

  Extra roligt med alla fina ord från både domare, tävlingsledare med flera som verkligen gillar min härliga MiniMalle -tack för det -så roligt att få höra!!

  Nedan: Maud & Mira som med några få ynka poäng missade uppflytten!!

  Bara å på´t igen -nästa gång fixar ni det!!

  130525 Appell MaudMira

  Efter tävlingen så åkte vi vidare till Gävle för en träningsträff med Lena och Kryddisen och då fick MaxiMallen jobba på lite med bruks momenten och som alltid en härlig träningsdag med träning och fika!!

  MaxiMallen var ju anmäld till elitspår med förblev kvar på femte reservplast och nu siktar vi på DM i Ludvika i helgen som kommer och ja det ska bli spännande -det kan gå hur som helst!!

  MaxiMallen kan gå hur fint som helst om han får rätt stöttning och det hänger en hel del på den där ”matten” att hon med teamwork känsla guidar honom genom dagen!

  Sen får vi hoppas på framspår och ett bra uppletande!!

  Ett sökpass med MiniMallen har vi hunnit med oxå och denna gång blev det en riktig fullträff med fina slag, rakt ut med lek och mys hos figgarna och ja det kommer nog bli sökhund av även MiniMallen -det har ju blivit det av alla mina hundar -men vägen känns rätt så lång med denna gosse innan vi ens kan tänka tävling!

  Så vi får väl parallellt roa oss med spåret tills han blir klar att gå ut i söket!

  På tal om söket -härliga mamma Bita lyckades slå till på helgens söktävling och har nu två fina resultat som troligen kommer räcka till en start på Bruks SM -Stort Grattis till er!!

  Så nu blir även årets SM stressigt då man ska hinna med att se både mamma Bita & pappa Best, Lena och Kryddan och Staffan och Quintus men oj vad skoj det ska bli och boendet är sedan länge bokat och klart!!

  Snart är det dax för årets kennel läger med BruksViljans och det ska bli så skoj att få träffa alla syskonen och denna gång så blir lägret nästgårds -nämligen hemma hos Frida och Jonas i Biskopskulla!!

  När jag hade min Santa Fe TOR så kände alla igen min bil! -När jag sen bytte till TOR II så var det många som inte kände igen min bil och visst skönt ibland att få åka omkring lite anonymt men tråkigt när ingen hejjade på mig -nåväl dax å "hotta" till den lite och med en tuff skylt på grillen så känner man nu igen min bil hihi!!

  130530 TOR II woof


  BT -en liten stor hund!!

  2013-05-16 22:43 | 2 kommentarer

  ToR II höll måttet som dragbil -premiärturen var en lagom tripp till Malingsbo Camping ca 9 mil hemifrån!

  1305 ToR II

  Under fyra dagar hade jag hand om lydnaden på ett bruks läger för Borderterrier -det första brukslägret någonsin för BT -var det någon som sa!!??

  Malingsbo camping var en riktigt fin camping för oss hundnördar!

  Hundar i var och varannan husvagn, många olika grupper som var där och tränade i dom otroligt fina skogarna runt Malingsbo-Kloten!

  En bra uppbyggd camping med rejäla utrymmen runt om -jag och de andra instruktörerna stod lite för oss själva upp mot skogen till -helt lugnt och perfekt läge!!

  Ingalill och Ingemar hade hand om spårhundarna och Janne hade hand om sökhundarna, deltagarna varvade mellan specialgrenen och lydnaden och jag hade lite typ dropp in på lydnaden från 08.30 på morgonen och fram till 18.30 med rast mitt på dagen för lite egen aktivering av mina egna hundar!

  Hann köra igenom båda hundarna på varsitt sökpass den ena dagen och fick spår serverat nästa dag av Ingemar -tack för det!

  Maxi mallen Baqqi fick även vara lite behjälplig i skogen då en förare tappat sin mobil telefon -min fina Malle hittade den och vi kunde leverera den till ägaren -hjälten för dagen blev på BT-lägret en Malle hihi!!!

  Det var ett härligt gäng borderterrier med förare som hade kommit lite olika långt i träningen -det var allt från 1-åriga lilla söta Kanel till någon som skulle ut i högre klass, vissa rastypiska saker kunde jag snabbt konstatera att det fanns och en stor fördel som denna ras har är ju deras jaktkamp och höga lust att förfölja -vilket vi användes oss av i de olika momenten för att höja och gasa upp motivation!!

  Det var ett mycket trevligt läger och jag hoppas få se flera av deltagarana ute på tävlingsbanan BT är ju en mycket stor hund med många fina egenskaper i ett litet format!!

  Ingalill som hade spårgruppen tävlar elitspår med sin lilla herre -inte illa bland alla stora brukshundar!!

  Några av deltagarna har jag ju inom räckhåll så dom kommer jag ha ett extra vakande öga på så att dom fortsätter träna på i rätt riktning och kommer ut på banan!!

  Tack Annica att jag blev tillfrågad!!

  CollageBTLäger 2013

  Dax att ta upp den egna träningen igen då -sagt och gjort Mini ska ju ut i appellen nu snart och Maxi står som 5:e reserv till en elit spårtävling och sen har vi ju DM snart och där ska Maxi tävla elitspår!

  Nu har vi spårat i några dagar och båda hundarna är galet högmotiverade på spåret och det är bara att hoppas att de sansar ner sig lite med lite mängdträning nu ett tag framöver -annars kommer spårupptaget för Maxi gå åt ”skogen” och appell spåret kommer att gasas över på 30 sekunder för Mini!!

  Härligt med gasade glada hundar men......!!

  Nu till helgen är det dax för en ny träff med bästa Coachen och risk finns att jag får lite bannor då min strukturerade träning varit lite ostrukturerad sista veckan -men nu har vi skärpt upp oss igen!!

  1305 BT BaqAmaq


  En härlig ledig vecka

  2013-05-01 22:38 | 1 kommentarer

  En härlig ledig vecka har vi haft -mycket hundträning blev det precis som jag tänkt mig!

  Meningen var ju att vi skulle dragit igång vårens säsong med vårt återkommande läger i Kopparberg -där bara skogen finns å så ”Hököga”!!

  Men vädrets makter ville lite annorlunda i år -snön låg så fin och djup så det gick inte att ha ett läger där!

  Det som hittills varit så härligt med våra läger i de djupa skogarna har ju varit just att njuta av våren, solen, värmen, god mat, härligt hundsnack och massa bra träning å så ”Hököga”!!

  Nu försöker vi byta till ett annat datum vilket inte visade sig så lätt -det ska ju passa alla och sommarens aktiviteter är ju liksom bokade för många!

  Eftersom vårt läger då inte blev av så hittade vi naturligtvis på massa annat hundskoj!!

  Flera spår har det blivit under veckan och Baqqi spårar med en fin och rutinerad spårattityd och Amaroq verkar ha landat över vintern och har gjort flera spår på ett helt lysande sätt, både i stark vind och med lite längd på -han markerar apporter så fint och har en sån arbetsmotivation!

  Vår uppletande träning går oxå riktigt bra -ny plan för Baqqi och en special plan för Amaroq!!

  I fredags styrde vi TOR II mot Gävle för två dagars lydnadsträning med Lena, Yvonne och Anette!

  Två dagar full med träning, filmning, god mat och härligt hundsnack och ett bra boende på vandrarhem, våra dagar kantades dock av lite sjd och tråkigheter men för övrigt härliga dagar!

  Idag har vi hunnit med ett rejält pass lydnad och efter det styrde vi mot sökskogen, Amaroq gick fint och har en härlig lek hos figgarna -vilket är så härligt att se!!

  I morgon ska min lilla TOR II lämna oss för några dagar -då montering av drag och motorvärmare ska ske och jag hoppas verkligen att det går fort -eftersom jag verkligen börjat gilla min nya lilla bil!

  Under nästa vecka så är det ju premiär med husvagnen och då måste ju draget vara monterat och klart -då bär det iväg mot Malingsbo Kloten för fyra dagars läger med inriktning på brukslydnad!

  Nu känns det som om vi är på G och det börjar väl bli dax att logga in på SBK tävling och kika runt lite!!

  Nedan: Cibel belöning i rutan!

  130426 Cibel rutan