Bloggkalender

«juni 2013»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arkiv
2016
2015
2014
2013
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Juni 2013

  2013-06-28 20:23 | 1 kommentarer

  Några veckors semester går fort men det har varit en sån skön ledighet, sista veckan på semestern så var vi bara hemma och tog dagen som den kom och det är inte ofta -det brukar oftast vara en massa saker inbokade!! Men oj vad skönt det var!!

  Nedan Sommarbad!

  Fler badfoton finns HÄR

  Sommar 2013 23

  En tripp till Gävle dagen före midsommarafton blev det och som alltid en kanon bra tränings eftermiddag med Lena och Kryddisen!

  Midsommarafton inleddes med lätt träning och en massa god mat med härliga tränings vänner på klubben och därefter blev det avfärd till arbete i dagarna tre.

  130621 Midsommar

  En del skogsjobb varvat med lydnadsträning har det blivit, har förlagt en hel del av min lydnadsträning här hemma på min egen plan och med Mini så har vi börjat med en del nya moment och ja vad säger man den hunden är helt otrolig på att snappa upp saker och ting!!

  Nedan Baqqi en helt suverän och rutinerad spårhund!!

  130628 Baqqi spår 2

  Nedan Amaroq inte lika rutinerad än -men en duktig spårhund oxå!!

  130628 Amaroq spår 2

  I morgon lördag blir det en heldag med lydnadsträning igen -då kommer Lena och Kryddis hit och ja... jag har träningsplanen klar!!

  Tisdagen så blir det granskning under lupp av Hököga och sen återstår det att se om vår träning gett det resultat jag hoppas på!!

  Nedan Helenas fina lilla Yenna

  130628 Yenna 2

  NedanYenna -en blivande spårstjärna!!

  130628 Yenna spår 1

  Nedan Grabbarna Grus

  130628 BaqAmaq 1


  DM & Läger

  2013-06-11 22:44 | 3 kommentarer

  Oj vilken vecka vi haft!

  Det började förra helgen med en tripp till Ludvika -dax för DM!!

  Det skulle bli årets första start i elit spår med Baqqi och jag var inte så där jätte sugen att åka, men eftersom jag anmält och på DM så kommer ju alla distriktets hundar med och min tanke var att åka och köra specialen på lördagen och checka av lite hur vi stod träningsmässigt.

  Jag har ju ändrat på Baqqis träningsupplägg i både spåret och på uppletandet och det kunde ju vara kul att stämma av lite.

  Lördagsmorgonen började med lottning i två grupper och jag hade en förhoppning om att få hamna i den grupp som började med uppletandet.

  Och så blev det!

  Baqqi kändes både pigg och lite busig när vi knatade upp till uppletande rutan och ja han gjorde nog ett av sina bättre uppletande på tävling på mycket länge -så fint, snabbt ut, fann föremål ett efter ett, inge tugg och fina avlämnande!!

  Betyg 9-9.5 Så glad och nöjd med att träningen gett så fint resultat!!

  Efter en lång väntan så var det dax för avfärd ut till skogen och påsläpp!

  En jättefin påsläpps ruta och Baqqi går ut lite snett åt vänster slår en liten lov till höger och sen i väg till vänster -hjärtat i halsgropen -rätt eller fel håll??!!

  Helt tyst och vi var iväg åt rätt håll!!! -Nu var dagens andra seger i hamn och jag var så glad, vi tuffade igenom ett jättefint spår och Baqqi plockade pinne på pinne och vid slut pinnen var jag såååå.... glad och med alla pinnar med oss på en tid på 15.28 min så var jag bara sååå.....nöjd att jag där och då hade kunnat åka hem och bara njuta av att vår träning gett sån fin utdelning!!

  Betyg upptag: 10-10

  Betyg spår. 10-10

  Efter en välförtjänt simtur i värmen för båda hundarna vände vi åter till klubben och när listan över dagen kom upp så visade det sig att Baqqi och jag låg i topp av alla 19 hundarna!!!

  130601 DM Bad

  Söndagen startade kl 09 med bakvänd startordning vilket innebar att jag och mallenojsen skulle starta allra sist!!

  En lång väntan blev det och bedömningen var hm ja..... Nåväl vid 15-tiden var det vår tur och Baqqi kändes lite loj och jag förstod att han inte skulle prestera på topp, men han gör alltid ett stabilt program och sviker inte trots att allt inte går i 110.

  130601 DM Lyd

  Känslan efteråt var väl inte den bästa och hur långt det skulle räcka hade jag ingen aning om.

  Vid prisutdelningen så visade det sig att vår lydnad räckte till att försvara vår topp placering  med 596.00 Poäng och vi kunde äntligen få gå in som Distrikts Mästare i Spår 2013 och dessutom så blev vi även bästa distriktshund i bruks då vår slutpoäng var den högsta!!

  Och inte nog med det -detta var Baqqi 3:e Cert i spår så nu kan vi även titulera oss Svensk Spårhunds Champion!!!

  Baqqi har ju Cert i sök och är egentligen brukschampion men han saknar utställningsmeriterna, hm något vi kanske borde göra något åt!!

  Vilken helg det blev -jag är så glad, för vi har inte haft flyt på länge och att det nya tränings upplägget gav sån fin utdelning det kan jag bara med en varm tanke tacka Lena för!! Stor kram till dig Lena!!!

  130601 DM Segrare

  Stort Grattis till alla övriga lag kamrater från Avesta och även detta år så försvarade vi vårt Lag Guld -Baqqi & jag, Staffan & Quintus, Lena & Dezär, vi knep oxå Lag Brons genom Kurt & Okey, Mackan & Rosso, Vonka & Pepsi -stort grattis till alla!!

  Måndag och tisdag var vi bara hemma och slappade och på onsdag eftermiddag så styrde TOR II med huset på hjul på släpp mot Enköping -dax för Kennel läger med BruksViljans och denna gång så skulle vi tillbringa fem dagar hemma hos Frida och Jonas i Biskopskulla!

  Ja jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om dessa fem dagar men kort och gott -det blev ett lite annorlunda läger detta år av olika skäl.

  Men det var underbart att se alla syskonen med sina förare -vilka hundar!!!!

  Nedan: Amaroq

  BV läger 2013 2

  Dagarna varvades med sök, spår, skydd och lydnad och alla hundarna inklusive mamma Bita och pappa Best var med och tränade och på kvällarna så åt vi gott och diskuterade hund!!

  Nedan: Pappa Best full fart!!

  BV läger 2013 Best 4 ram

  På söndags eftermiddag så styrde vi kosan hemåt med blandade känslor och vi tackar alla inblandade för detta år och framförallt ett stort tack till Frida och Jonas för gästfriheten och till Emelie och Micke våra eminenta uppfödare som med glädje och glöd fixar och donar så vi alla kan träffas och den här kullen går då verkligen inte av för hackor och dom har ju redan börjat visa upp sig på tävlingsbanorna och inom några år så är jag övertygad om att alla i bruks/lydnads sammanhang kommer att känna igen kennel BruksViljans!!

  Foton från vårt Kennel Läger finns HÄR!!

  Nedan: Nu åker vi hem -jag är trött nu!!

  BV läger 2013