Bloggkalender

«februari 2014»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
2425262728

Arkiv
2016
2015
2014
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Mini, Maxi och framtiden!!

  2014-02-19 21:17 | 1 kommentarer

  Jaha vad har vi pysslat med sen sist då!!

  Jo faktiskt en hel del men allt kanske inte är riktigt rumsrent att skriva om här offentligt hm...!!

  På hundfronten så tränar vi på med sikte på start i elit lydnad för Mini och med bra coachning från den bästa av de bästa och med hjälp av Helena som kommendör så nöter vi på med all det finlir som krävs för eliten!

  Vi närmar oss sakta men säkert en bra stabilitet i elitens moment och Mini är en hund som blir mer och mer speedad ju mer vi tränar och som älskar lek och kamp framför godisbelöningar.

  Mini tränar oxå sök regelbundet och vi har varierat hans pass så att han ska få en förståelse för vad söket går ut på med både dirrigerings övningar, hitta övningar, framslag med mera.

  I söndags så la vi fokus på markerings övningar där Mini fick variera antalet skall, hålla ett bra avstånd från figgen oavsett om figgen stod eller satt ner, han fick även öva att hålla skallet fast matte närmade sig och goknodden skötte sig över förväntan och jag kommer fortsätta att separera markeringarna från söket tills han är helt säker på vad han skall göra -sen koppla ihop det till ett färdigt sök!

  Maxi då ja han är för tillfället konvalescent efter en operation i käke/tand, det började med att jag upptäckte vid tandborstning att det kom infekterat var ifrån tandköttet vid stora hörntanden i överkäken och efter ett besök hos veterinären så kunde man konstatera en rotspetsabcess och antibiotika sattes in i väntan på besök hos en tandläkare.

  I torsdags förra veckan så opererades han och det visade sig var en både ful tand och en komplicerad operation som så fint avslutades med avslag från agria när jag skulle hämta ut Maxi hos veterinären -kul kul bara att pyttsa upp tio papp sammanlagt och nu filar vi på en överklagan som vi förmodligen inte kommer komma någon vart med -man betalar dyra premier och när man väl behöver deras hjälp då blir det nobben -för djäklig....!!!

  Har tyvärr den senaste tiden hört om flera fall där försäkringsbolagen vägrar betala och frågan är ju vad man ska göra åt detta!!??

  Matte med ångest hos veterinären!

  Maxi håller på att vakna upp efter operationen!

  Baqqi op feb 2014

  Nu är det ju huvudsaken att Maxi blir pigg och återställd och jag har även fått förklaring på varför vissa saker inte fungerat riktigt i träningen??

  Nu kommer han ju får vila ett bra tag då det tar 6-8 veckor för käkbenet att läka ihop och bli stabilt igen -så kamplek och bus med Mini är helt tabu för tillfället men träna med godisbelöningar och utesluta apporteringarna kan vi göra -för Maxi tycker helt klart att han vilat klart nu och är mer är än redo att träna enligt honom!!

  Baqqi

  För övrigt så är jag inne på min sista vecka på mitt arbete och det är med blandade känslor som jag kommer att ta farväl av mitt arbete och mina kollegor -min ena kollega och jag har ju jobbat ihop i tolv hela år och det är lång tid det!!!

  Nåväl jag har ju tjänstledigt och det visar sig om jag kommer att återvända eller inte!

  Vad ska jag pyssla med nu då??

  Jo jag kommer att ha en projektanställning inom Landstinget i Dalarnas län och sen har jag startat upp mina firma lite mer seriöst -jag har ju under en längre tid haft en del privat elever och varit instruktör på olika läger och då främst inom lydnaden och nu kommer jag att utöka min verksamhet.

  Så är det någon som är nyfiken så är ni välkomna att höra av er och mer info kommer så småningom här på hemsidan.

  Collage BaqAmaq