Bloggkalender

«september 2015»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Arkiv
2016
2015
 •    September
 •    Mars
 •    Februari
 • 2014
  2013
  2012
  2011

  2014

  Innehar F-Skattsedel

  Blogg

  Elit Sök och Födelsedag

  2015-09-21 20:07 | 0 kommentarer

  Skrev ju i förra inlägget att vi kanske skulle ge oss på att starta högre klass sök och nu blev det ju lite snabbare än vad jag tänkt mig!!

  Inför söndagen stod vi fortfarande kvar som 8e reserv i elitspår och några dagar före så såg jag att söktävlingen i Surahammar fortfarande var öppen, tänkte att vi har ju inget annat för oss så vi kan väl åka dit och stämma av var vi står i söket!

  Sagt och gjort, dagen började med söket för elitklass, hund efter hund kom tillbaka och hade endast hittat 1-2 figgar puh!!

  Dax för högre klass och Amaroq gick ut som första hund, spännande!!

  Började skicka och uj vad fint han gick, skick på skick, och figge på figge!! Åh vilken sökhund han är!! Betyg 8.5-9 på söket, fina markeringar, bra tempo, lite grunt på ngr skick.

  De övriga högre hundarna hittade oxå bara 1-2 figgar, bästa Amaroq var den enda som fann alla tre figgarna!!

  Vi har ju inte precis tränat så mycket sök under sommaren men några bra träningar har vi fått till och dagarna före så fick mina träningskompisar figga för lite markeringar.

  Uppletande sa det svich svich så var alla föremål inne betyg 9.5-10. vinst och uppflytt till elit sök!!

  Kan bara konstater att Amaroq är en för jäkl..... duktig sökhund!!

  Nu så går vi i vinter ide, målen för året är uppfyllda med råge på flera punkter!!

  Men träna sök det ska vi göra, det är jag skyldig Amaroq, för han gillar verkligen söket och han är egentligen en bättre sök hund än spårhund!!!

  Idag så fyller bästa GoKnodden hela 4 år, helt otroligt, han är fortfarande min lilla ungknodd!!

  Amaroq 4 år

   

   

   


  Länge sen sist!!

  2015-09-07 21:49 | 0 kommentarer

  Opps nu var det länge sedan det hände något här på sidan!!

  Våren och sommaren har bara flygit sin kos och nu sitter man inne och kurar i höstmörkret med en go brasa som sprider sin värme!!

  Vi har haft en bra sommar med många bra träningstillfällen och vi har fixat flera av årets delmål, vi börjar med start i elitspår för lilla Mini!

  Vi gjorde två tävlingar mer för att känna oss för lite var vi stod i träningen och det gick rätt så hyfsat med certpoäng i båda med resultaten 554,50 och 548,50 i båda fallen pinnar borta på spåret.

  Sen kom starten i Knivsta en sån där dag då allt flöt på sååå fint!! Lite småmissar på lydnaden och lite slarv med avlämnandena på uppletande gav vinst och vårt första Cert i spåret på fina 612,25 poäng!!

  Insåg då att fasiken vilken kanonhund jag har fått äran att ha vid min sida!! Tack Emelie!!

  Startade sen elitspår på DM i Ludvika och med två pinnar borta valde jag att köra uppletande som träning och sen bryta tävlingen, min filosofi är att inte nöta på lydnaden i onödan!!

  Dax för nästa elitspår i Mora och även då en pinne borta på spåret men första dubbel 10:an i uppletande, fasiken vad fint han jobbade och ja vi har tränat på avlämnandena!!

  Vinst och cert nr två på 588.00 poäng, så synd, en pinne till hade gett 609 poäng, klart är i alla fall att denna lilla Goknodd har har potential!!

  Nu blir det tyvärr ingen mer start då jag haft oturen att bli bortlottad på de tävlingar jag anmält till, står visserligen som 8 reserv men inte troligt att vi kommer med!

  Så nu ägnar vi resten av hösten till att finslipa spårarbetet och säkerheten på apporterna!

  Vi har även hunnit med en start under augusti i Elit lydnad och efter mycket strul så fixade vi ett 1:a pris i eliten så nu är det hm bara två kvar!!

  Foto: Anette Nilsson

  2

  Måste säga att jag helt tappat lusten för elitlydnad!! Men ett championat ska vi väl fixa.

  Just ja en godkänd exteriör har lilla snygg gossen och fixat!!

  4

  Maxi pojken då ja vi hade tänkt oss en nya karriär i rallylydnad och det tycker han är jätteskoj, får se om vi startar i år eller under våren! Vi tränar på med både spår och lydnad mest för att hålla igång pojken och han tycker det är så skönt att vara glad pensionär!

  Just ja vi gjorde faktiskt en start i elitlydnad på DM, mest för skoj skull och vi knep faktiskt 3:e platsen och fick brons och hade han inte nollat hopp metall hade han tagit guld så än sitter tackterna i!!

     Foto: Anette Nilsson

  1

  Vad har vi gjort mer då? Jo en tripp till Eskilstuna och kollade lydnads SM hann vi med.

  Flera bra träningar med goa vänner och några tripper till Maria Brandel för att vidar utveckla Mini har vi också gjort!

  Augusti avslutades med en tripp ner till Malmö för att hejja fram bästa Lena och Kryddan, de hade lite otur på spåret men slutade ändå på 16:e plats stort Grattis till er och tack för en härlig tripp!!

  Lena Kryddan SM

  På vägen ner till Malmö gjorde jag ett stopp med övernattning hos en annan mycket go och härlig träningsvän för spår, lydnadsträning och fantastiskt god mat!! Tack för ett härligt dygn!!

  Vad ska vi göra under resten av året då? Jo fortsätta att träna söket som vi gjort lite sporadiskt under sommaren och vem vet en start i högre sök kanske vi hinner med!

  En träff till med Maria Brandel står också på tur och det ska bli skoj!!

  3

  Vi fortsätter även vårt mål mot milen i joggingspåret och ja det är inte långt kvar, två till tre pass i veckan joggar vi och målet var att springa hundlöpet i september i Sundsvall men den tävlingen blev tyvärr inställd.

  Nej nu får det vara färdigt för uppdatering för ikväll, då klockan ringer tidigt i morgon för en tripp till Gävle, lydnad med Lena står på agendan!

  Semestervy Malmö

  5 

  Träffade en mycket härlig gosse på 7 månade vid namn Charlie på SM!!

   11