Bloggkalender

«april 2023»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
2011

2014

Innehar F-Skattsedel

Blogg

Klotens härliga djupa skogar

2013-10-21 20:16

Tiden rullar på och hösten är snart förbi och vintern har redan visat sig även om det bara var en kort sväng så hann den ge ångest över vad som komma skall!!

Jag är innerligt trött på vinterns, kylan och allt som hör denna eländiga årstid till! -Visst det kan vara vackra vinterdagar med härliga långpromenader men resten då?

Å än har eländet inte börjat än -om man ändå vara en björn då skulle jag säga tack och adjö vi syns i slutet på april!!!

Förra helgen var vi ute på årets sista "huset på hjul" tripp och denna gång tillbringade vi fyra dagar i Klotens fina skogar.

Dagar fyllda med strålande sol, sökträning för Mini, lite lydnad och uppletande för Maxi!

Ett härligt gäng från Uppsala, Stockholm med omnejd, hundar av raserna risen, borderterrie, golden, terv och malle, hundar som kommit lite varierande långt i sökutbildningen fick många bra och tuffa pass i sökrutor som var rejält kuperade och varierande på alla sätt och vis!

Sök 5

Sök 6

Perfekta dagar för min Minimalle som ännu är rätt så grön i söket -att i flera dagar få jobba i olika rutor på varje pass och med nya figuranter hela tiden.

Fokus lades på hitta övningar på full djup med kluriga legor som bestod av både berg, björngrottor, klipphällar, bergskrevor, tält och kompostnät.

Nedan: Mini full fart i sökskogen!

Foto Helena Ekstrand -Tack för foton!!

Sök 1

Sök 4

Sök 2

Kvällar fyllda av hund diskussioner med full fräs på grillen och sen stupade man i säng -den kuperade terrängen och all frisk luft tog på krafterna.

Härliga dagar och jag ser fram emot nästa vända i Klotens sökskogar!

Tyvärr å får ju inte solen lysa jämt och ett tråkigt besked landade i mobilen under fredagen -vi har ju med spänning gått å väntat på att ett härligt gäng med långhårs Holländare skulle se dagens ljus hos Yvonne på kennel Working Flames´s i Njurunda.

Tyvärr inträffade något de sista dagarna och Cibel förlorade alla valparna och med sorg i hjärtat så går ju alla tankarna till Yvonne och Sören -det här var tyvärr den andra kullen valpar som kenneln förlorade. Stor kram till er!

Nu blev det ingen liten Farroq denna gång!

Nu går vi ju mot kallare och mörkare tider och träningen börjar gå ner på sparlåga!

I helgen skulle vi haft en date med bästa Hököga men ödet ville annorlunda -med en mage som gjorde uppror och en natt utan sömn och ett underlag bestående av is och minusgrader så fick även jag inse mina begränsningar och stanna hemma.

Idag blev det dock lite lydnadsträning med Monica och Helena och ja jag kan ju säga att helt klart är lydnad färskvara och med en liten tvååring som för tillfälle är i det "blå" så får nog lydnads träningen fortsätta gå på lite sparlåga!!

 Nedan Sjön vid Klotens camping

Sök 71 kommentarer

Namn: Vonka
Tidpunkt: 2013-10-24 12:51
Tänk att va en flyttfågel då, dra iväg til beachen när det börjar kyla om fötterna?
Kram på`re!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S