Bloggkalender

«januari 2023»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
2011

2014

Innehar F-Skattsedel

Blogg

Länge sen sist!!

2015-09-07 21:49 | 0 kommentarer

Opps nu var det länge sedan det hände något här på sidan!!

Våren och sommaren har bara flygit sin kos och nu sitter man inne och kurar i höstmörkret med en go brasa som sprider sin värme!!

Vi har haft en bra sommar med många bra träningstillfällen och vi har fixat flera av årets delmål, vi börjar med start i elitspår för lilla Mini!

Vi gjorde två tävlingar mer för att känna oss för lite var vi stod i träningen och det gick rätt så hyfsat med certpoäng i båda med resultaten 554,50 och 548,50 i båda fallen pinnar borta på spåret.

Sen kom starten i Knivsta en sån där dag då allt flöt på sååå fint!! Lite småmissar på lydnaden och lite slarv med avlämnandena på uppletande gav vinst och vårt första Cert i spåret på fina 612,25 poäng!!

Insåg då att fasiken vilken kanonhund jag har fått äran att ha vid min sida!! Tack Emelie!!

Startade sen elitspår på DM i Ludvika och med två pinnar borta valde jag att köra uppletande som träning och sen bryta tävlingen, min filosofi är att inte nöta på lydnaden i onödan!!

Dax för nästa elitspår i Mora och även då en pinne borta på spåret men första dubbel 10:an i uppletande, fasiken vad fint han jobbade och ja vi har tränat på avlämnandena!!

Vinst och cert nr två på 588.00 poäng, så synd, en pinne till hade gett 609 poäng, klart är i alla fall att denna lilla Goknodd har har potential!!

Nu blir det tyvärr ingen mer start då jag haft oturen att bli bortlottad på de tävlingar jag anmält till, står visserligen som 8 reserv men inte troligt att vi kommer med!

Så nu ägnar vi resten av hösten till att finslipa spårarbetet och säkerheten på apporterna!

Vi har även hunnit med en start under augusti i Elit lydnad och efter mycket strul så fixade vi ett 1:a pris i eliten så nu är det hm bara två kvar!!

Foto: Anette Nilsson

2

Måste säga att jag helt tappat lusten för elitlydnad!! Men ett championat ska vi väl fixa.

Just ja en godkänd exteriör har lilla snygg gossen och fixat!!

4

Maxi pojken då ja vi hade tänkt oss en nya karriär i rallylydnad och det tycker han är jätteskoj, får se om vi startar i år eller under våren! Vi tränar på med både spår och lydnad mest för att hålla igång pojken och han tycker det är så skönt att vara glad pensionär!

Just ja vi gjorde faktiskt en start i elitlydnad på DM, mest för skoj skull och vi knep faktiskt 3:e platsen och fick brons och hade han inte nollat hopp metall hade han tagit guld så än sitter tackterna i!!

   Foto: Anette Nilsson

1

Vad har vi gjort mer då? Jo en tripp till Eskilstuna och kollade lydnads SM hann vi med.

Flera bra träningar med goa vänner och några tripper till Maria Brandel för att vidar utveckla Mini har vi också gjort!

Augusti avslutades med en tripp ner till Malmö för att hejja fram bästa Lena och Kryddan, de hade lite otur på spåret men slutade ändå på 16:e plats stort Grattis till er och tack för en härlig tripp!!

Lena Kryddan SM

På vägen ner till Malmö gjorde jag ett stopp med övernattning hos en annan mycket go och härlig träningsvän för spår, lydnadsträning och fantastiskt god mat!! Tack för ett härligt dygn!!

Vad ska vi göra under resten av året då? Jo fortsätta att träna söket som vi gjort lite sporadiskt under sommaren och vem vet en start i högre sök kanske vi hinner med!

En träff till med Maria Brandel står också på tur och det ska bli skoj!!

3

Vi fortsätter även vårt mål mot milen i joggingspåret och ja det är inte långt kvar, två till tre pass i veckan joggar vi och målet var att springa hundlöpet i september i Sundsvall men den tävlingen blev tyvärr inställd.

Nej nu får det vara färdigt för uppdatering för ikväll, då klockan ringer tidigt i morgon för en tripp till Gävle, lydnad med Lena står på agendan!

Semestervy Malmö

5 

Träffade en mycket härlig gosse på 7 månade vid namn Charlie på SM!!

 11

 

 RSS